Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna ianuarie 2023, a crescut, în luna ianuarie 2024, atât ca serie brută cu 1,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,3%, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut în luna ianuarie 2024 faţă de luna decembrie 2023, atât ca serie brută cu 8,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,2%. Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna ianuarie 2023, a crescut, în luna ianuarie 2024, atât ca serie brută cu 1,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,3%”, arată datele INS.

Ianuarie 2024 comparativ cu decembrie 2023

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna ianuarie 2024, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 8,8%, ca urmare a scăderii înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-25,8%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-11,7%), activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,3%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-0,9%).

Activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor au crescut cu 13,4%. Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2024, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,2%.

Ianuarie 2024 comparativ cu ianuarie 2023

 Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna ianuarie 2024, a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,6% mai mare comparativ cu luna ianuarie 2023, datorită creşterilor înregistrate la: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+10,3%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+3,4%) şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+3,4%).

Scăderi au înregistrat: serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-23,8%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-3,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2024 a crescut cu 1,3%, comparativ cu luna ianuarie 2023.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.