Guvernul francez a trimis o scrisoare de intenţie companiei de servicii de IT Atos, cu scopul de a achiziţiona toate activităţile sale pe care statul le consideră strategice, a declarat duminică ministrul de Finanţe Bruno Le Maire, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania, ale cărei acţiuni au scăzut în ultimii trei ani, asigură comunicaţiile pentru serviciile militare şi secrete franceze şi produce servere pentru a face supercalculatoarele capabile să proceseze cantităţi mari de date pentru cercetare sau să dezvolte industria în curs de formare a inteligenţei artificiale.

”În acest weekend am depus o scrisoare de intenţie pentru a achiziţiona toate activităţile suverane ale Atos”, a declarat Le Maire într-un interviu acordat canalului de ştiri francez LCI.

Le Maire a adăugat că doreşte ca alte grupuri industriale să se alăture potenţialei oferte a statului francez pentru activităţi, fără a detalia.

Consorţiul, condus de agenţia de acţionariat de stat a Franţei APE, va include şi alţi ”jucători suverani francezi”, a spus Le Maire, refuzând să-i numească.

Au existat speculaţii în presa franceză că grupuri de apărare precum Thales şi Dassault Aviation ar putea lua parte la un plan de salvare a activelor, care includ supercalculatoarele Atos şi unele dintre cele mai sensibile activităţi ale sale de securitate cibernetică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.