Firma de servicii IT Atos, aflată în dificultate, a anunţat luni că a primit o ofertă de la guvernul francez de a prelua o parte din afacerile sale, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca parte a acordului, guvernul francez va achiziţiona diviziile de calcul avansate, sisteme critice pentru misiune şi produse de securitate cibernetică ale Atos, conform scrisorii de intenţie trimise de statul francez în weekend.

Oferta s-a bazat pe o evaluare orientativă a întreprinderii între 700 de milioane de euro (750 de milioane de dolari) şi 1 miliard de euro, ca parte a ofertei, a spus firma.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Activităţile de due diligence sunt programate să înceapă în scurt timp, pentru a putea fi făcută o ofertă fără caracter obligatoriu la începutul lunii iunie, potrivit companiei IT.

Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a anunţat planul în presa locală, duminică.

”Există în cadrul Atos activităţi suverane care trebuie să rămână sub controlul exclusiv al Franţei”, a spus el, potrivit unei traduceri a CNBC.

Reuters a relatat că Le Maire a spus că urmăreşte ca firme franceze nespecificate să investească în Atos.

Mai multe discuţii despre tranzacţii de vânzare a unor părţi din afacere, inclusiv cu Airbus şi cu omul de afaceri miliardar ceh Daniel Kretinsky, s-au prăbuşit.

Printre alte contracte sensibile cu autorităţile franceze, precum şi cu armata sa, Atos gestionează în prezent datele şi securitatea cibernetică pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Firma se confruntă cu probleme financiare tot mai mari, inclusiv datorii în creştere, şi este în prezent în discuţii pentru restructurare financiară.

Datoria netă a Atos era de 3,9 miliarde de euro la sfârşitul primului trimestru, a anunţat compania la începutul acestei luni.

Atos a declarat luni că acum are nevoie de 1,1 miliarde de euro pentru a-şi finanţa afacerea în 2024 şi 2025, substanţial mai mult decât cifra de 600 de milioane pe care o furnizase anterior.

Atos a spus că investitorii au avut timp până la începutul lunii mai pentru a face propuneri, adăugând că intenţionează să încheie un acord de restructurare în iulie.

 Acţiunile Atos au crescut cu 22% luni, în urma ştirilor despre oferta guvernului francez.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.