Google adaugă funcţii în serviciul Maps pentru a alerta utilizatorii în privinţa restricţiilor de călătorie legate de Covid-19, pentru a-i ajuta să îşi planifice mai bine traseele, a anunţat luni divizia grupului Alphabet, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actualizarea va permite utilizatorilor să verifice cât de aglomerată ar putea fi o gară la un anumit moment, sau dacă autobuzele de pe un anumit traseu au un program limitat, a explicat Google.

Alertele vor fi disponibile în Argentina, Franţa, India, Olanda, Statele Unite şi Marea Britanie, pe lângă alte ţări.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Noile funcţii vor include detalii referitoare la punctele de verificare pentru Covid-19 şi restricţiile de la frontierele naţoonale, începând cu Canada, Mexic şi Statele Unite.

În ultimele luni, compania a analizat datele de localizare provenite de la telefoanele a miliarde de utilizatori din 131 de ţări, pentru a examina mobilitatea în timpul restricţiilor şi a ajuta autorităţile din domeniul sănătăţii să evalueze dacă oamenii respectă măsurile de distanţare socială şi alte ordine emise pentru a ţine sub control răspândirea virusului.

Google a investit miliarde de dolari din veniturile obţinute din publicitatea afişată în motorul de căutare pentru a cartografia digital lumea, atrăgând în medie 1 miliard de utilizatori pe lună pentru aplicaţia de navigare gratuită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.