Exporturile de gaze ruseşti prin conducte către Europa au scăzut la un minim post-sovietic în 2022, deoarece cel mai mare client al lor a redus importurile din cauza conflictului din Ucraina, în timp ce o conductă majoră a fost deteriorată de explozii misterioase, potrivit datelor Gazprom şi calculelor Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uniunea Europeană, în mod tradiţional cel mai mare consumator de petrol şi gaze din Rusia, a vorbit de ani de zile despre reducerea dependenţei de energia rusă, dar Bruxelles-ul a luat serios acest lucru după ce Kremlinul a trimis trupe în Ucraina, în februarie.

Directorul general al Gazprom, Alexei Miller, un aliat de lungă durată al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat că exporturile grupului în afara fostei Uniuni Sovietice vor atinge 100,9 miliarde de metri cubi (bcm) în acest an.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Această cantitate reprezintă o scădere de peste 45%, de la 185,1 miliarde de metri cubi în 2021, şi include livrările către China prin conducta Power of Siberia, prin care Gazprom a furnizat 10,39 miliarde de metri cubi anul trecut.

Exporturile directe de gaze ruseşti către Germania, cea mai mare economie a Europei, au fost oprite în septembrie, în urma exploziilor de la conductele Nord Stream din Marea Baltică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.