Banca Naţională a României (BNR) a anunţat miercuri un curs de referinţă de 4,5100 lei, în creştere uşoară faţă de cotaţia precedentă, pe fondul deprecierii generale a activelor după victoria lui Donald Truml la alegerile prezidenţiale din SUA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,5072 lei/euro.

Victoria lui Donald Trump la alegerile din Statele Unite a lovit pieţele de pe întreaga planetă, iar dolarul şi unele active considerate riscante au avut cel mai mult de suferit. Totuşi, leul a arătat rezistenţă la depreciere comparativ cu alte monede din regiune. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

"Reacţia EUR/RON pe termen scurt depinde de evoluţiile globale, dar moneda românească este, din prisma istorică, mai puţin volatilă decât cele din regiune (care deja s-au depreciat mai mult în această dimineaţă). În tranzacţiile timpurii, EUR/RON a fost cotat în jurul a 4,52, dar s-a retras ulterior spre 4,51 (lei/euro)", arată un raport ING, publicat miercuri. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat cu aproape 2 bani, de la 4,0811 lei până la 4,0643 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian, considerat monedă-refugiu în perioade dificile, a scăzut uşor, până la 4,1732 lei, de la 4,1801 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.