Banca Naţională a României (BNR) a anunţat marţi un curs de referinţă de 4,5072 lei, în creştere cu aproape 1 ban (0,2%) faţă de cotaţia precedentă, pe fondul creşterii nervozităţii pieţelor în ziua alegerilor din Statele Unite, spun analiştii, care avertizează că o victorie a lui Donald Trump ar afecta puternic activele considerate mai riscante, aşa cum sunt şi cele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,4987 lei/euro.

Investitorii aşteaptă rezultatul alegerilor din SUA. O eventuală victorie a lui Donald Trump ar avea un efect negativ asupra leului, estimează analiştii. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Participanţii la piaţă aşteaptă rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA de astăzi. O victorie a lui Trump ar duce, probabil, la o deteriorare puternică pentru activele de risc la nivel global, în timp ce o victorie a lui Clinton, care este mai degrabă reflectată de preţuri şi care oferă mai puţine incertitudini pentru viitor, ar trebui să ducă la o îmbunătăţire mai mică şi, probabil, nu de foarte lungă durată a apetitului pentru risc", arată un raport ING, publicat marţi. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat cu aproape 2 bani, de la 4,0639 lei până la 4,0811 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian, considerat monedă-refugiu în perioade dificile, a crescut cu aproape 2 bani, până la 4,1801 lei, de la 4,1622 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.