Banca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri luni îun curs de referinţă de 4,4504 lei/euro, în creştere uşoară faţă de nivelul precedent, pe o piaţă cu fluctuaţii reduse şi care ar putea rămâne la cotaţiile actuale cel puţin până la şedinţa de politică monetară de vineri a Băncii Naţionale a României (BNR), spun analiştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,4470 lei/euro.

Analiştii se aştepată ca tendinţa din ultimele luni, de menţinere a cursului în apropiere de pragul de 4,45 lei/euro, să continue. Pentru această săptămână, principalul eveniment economic intern este şedinţa BNR de vineri, însă analuiştii nu aşteaptă nicio decizie majoră. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Continuăm să credem că EUR/RON nu prea are spaţiu de scădere, având în vedere riscurile interne crescute (mai ales fiscale) din lunile următoare, fapt ce sugerează că părăsirea intervalului recent de tranzacţionare ar trebui să se facă mai degrabă printr-o mişcare ascendentă. Astfel, pentru săptămâna aceasta vedem un posibil interval de 4,44-4,48 pentru pereche", arată un raport ING, publicat luni. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat uşor în raport cu leul, până la 3,9589 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian a scăzut nesemnificativ, la 4,0865 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.