Autoritatea de Transport Ras Al Khaimah, Autoritatea de Dezvoltare Turistică a emiratului şi compania Skyports anunţă că vor introduce transportul aerian sustenabil până în 2027. Ras Al Khaimah va avea una dintre primele reţele de vertiporturi din lume datorită infrastructurii de mobilitate aeriană electrică din Emiratele Arabe Unite. Reţeaua va conecta atracţiile turistice cheie, inclusiv Insula Al Marjan, Al Hamra şi Jebel Jais, cel mai înalt vârf din UAE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autoritatea de Transport Ras Al Khaimah (RAKTA) şi Autoritatea de Dezvoltare Turistică a Ras Al Khaimah (RAKTDA) au făcut un pas semnificativ către transformarea turismului şi transportului în Emirat prin semnarea unui Memorandum de Înţelegere (MoU) cu Skyports Infrastructure (Skyports), compania care conduce dezvoltarea infrastructurii de vertiporturi pentru serviciile de taxi aerian electric. Acest memorandum marchează începutul unui parteneriat care va consolida turismul sustenabil prin mobilitatea aeriană electrică. Astfel, Skyports va dezvolta o reţea de vertiporturi pentru a conecta atracţiile cheie din Ras Al Khaimah, propulsând Emiratul ca o destinaţie a viitorului şi aliniindu-se cu Planul Strategic 2030 al RAKTA”, anunţă Autoritatea de Dezvoltare Turistică a Ras Al Khaimah (RAKTDA).

În cadrul acordului, RAKTA, RAKTDA şi Skyports vor proiecta, dezvolta şi opera în colaborare primul ecosistem de taxi aerian vertical electric (eVTOL) din Ras Al Khaimah, cu operaţiuni comerciale care urmează să înceapă până în 2027.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Acest proiect inovator va integra în mod transparent infrastructura vertiporturilor Skyports cu reţeaua de transport existentă a RAKTA, oferind transport rapid şi convenabil cu emisii zero către cele mai populare zone şi atracţii din Ras Al Khaimah, inclusiv Insula Al Marjan, Al Hamra şi Jebel Jais, cel mai înalt vârf din UAE. Turiştii şi rezidenţii care vizitează aceste situri iconice vor economisi timp semnificativ prin intermediul acestui serviciu.

De exemplu, călătoria de la Insula Al Marjan la muntele Jebel Jais durează aproximativ 70 de minute cu maşina. Lansarea serviciilor de taxi aerian va reduce timpul de călătorie la mai puţin de 20 de minute.

Reţeaua de vertiporturi va revoluţiona transportul în Ras Al Khaimah şi va susţine obiectivul său de a atrage 3,5 milioane de vizitatori anual până în 2030.

”Oferind opţiuni de transport cu emisii zero, Emiratul îşi reafirmă angajamentul faţă de gestionarea mediului şi dezvoltarea durabilă. Aceste ambiţii se aliniază cu abordarea Skyports, care priorizează integrarea cu reţelele existente de transport public pentru a promova transportul mai sustenabil. În plus, această iniţiativă abordează direct nevoia presantă de soluţii inovatoare pentru reducerea emisiilor de carbon în transportul rutier, un sector care generează 40% din emisiile de gaze cu efect de seră din industria călătoriilor şi turismului, aşa cum este evidenţiat de Consiliul Mondial pentru Călătorii şi Turism (WTTC)”, mai arată RAKTDA.

În plus, va debloca oportunităţi viitoare de integrare cu reţelele de taxi aerian din Emiratele Arabe Unite.

 “Acest parteneriat marchează un moment crucial în eforturile noastre de a revoluţiona transportul în Ras Al Khaimah. Prin introducerea mobilităţii aeriene electrice, nu doar vom transporta turiştii către atracţiile noastre, ci vom contura şi un traseu sustenabil pentru Emiratul nostru. Acest proiect inovator se aliniază perfect angajamentului nostru de a îmbunătăţi accesibilitatea, în timp ce minimizăm impactul nostru asupra mediului. Împreună, modelăm un viitor mai luminos şi mai verde pentru Ras Al Khaimah”, spune Esmaeel Hasan Al Blooshi, director general al RAKTA.

 Raki Phillips, CEO al Autorităţii de Dezvoltare Turistică a Ras Al Khaimah, a declarat că această iniţiativă va aduce autorităţile mai aproape de obiectivul de a poziţiona Ras Al Khaimah ca lider regional în turismul durabil până în 2025.

 "Susţinerea pe care am primit-o de la guvernul UAE şi autorităţile Ras Al Khaimah a fost fenomenală, permiţându-ne să inovăm la o scară şi un ritm fără precedent. În următorii doi ani, ne propunem să construim infrastructura şi facilităţile pentru un sistem de tranzit alimentat electric care va redefini modul în care turiştii vor vizita Ras Al Khaimah. Această colaborare se aliniază perfect cu angajamentul nostru faţă de turismul durabil. Prin introducerea mobilităţii aeriene electrice, nu doar îmbunătăţim accesul la atracţiile din Ras Al Khaimah, ci şi reducem semnificativ amprenta noastră de carbon”, spune Esmaeel Hasan Al Blooshi, director general al RAKTA.

În alte părţi, Skyports conduce cercetarea, dezvoltarea şi construcţia de vertiporturi, colaborând cu principalii producători mondiali de vehicule eVTOL pentru a furniza infrastructura critică pentru lansarea zborurilor comerciale de pasageri şi marfă. În aprilie anul acesta, Skyports a obţinut 110 milioane dolari şi a adus la bord un nou investitor, ACS Group, pentru a-şi susţine lansarea comercială.

“Suntem nerăbdători să ne unim forţele cu principalele organizaţii de transport şi turism din Ras Al Khaimah pentru a lansa serviciile de taxi aerian electric în Emirat. Această colaborare subliniază în continuare angajamentul nostru de a furniza infrastructura esenţială pentru aviaţia cu emisii zero în UAE. Aşteptăm cu nerăbdare să contribuim cu expertiza noastră la realizarea obiectivelor ambiţioase de transport şi turism ale Ras Al Khaimah”, a spus Duncan Walker, CEO şi fondator Skyports.

Autoritatea de Transport Ras Al Khaimah (RAKTA) acţionează ca organ de reglementare responsabil pentru supravegherea unei game largi de servicii de transport, inclusiv planificarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport, acordarea de licenţe pentru diverse activităţi de transport şi furnizarea de servicii de transport public, servicii de taxi, autobuze şcolare, transport maritim, transport de mărfuri, transport comercial şi diverse alte activităţi conexe.

Autoritatea de Dezvoltare Turistică a Ras Al Khaimah (RAKTDA) a fost înfiinţată în mai 2011 sub guvernul Ras Al Khaimah. RAKTDA îşi propune să dezvolte infrastructura turistică a Emiratului şi să poziţioneze Ras Al Khaimah ca destinaţie de top pentru călătorii de agrement şi afaceri, creând oportunităţi de investiţii sustenabile şi îmbunătăţind calitatea vieţii pentru locuitorii săi. Pentru a-şi atinge obiectivele, Autoritatea are mandat guvernamental de a licenţia, reglementa şi monitoriza industria turismului şi ospitalităţii a Emiratului.

Skyports Infrastructure este liderul în facilitarea mobilităţii aeriene avansate (AAM). Compania proiectează, construieşte şi operează infrastructura de decolare şi aterizare pentru taxiurile aeriene şi colaborează cu producători de vehicule eVTOL de pasageri şi marfă din întreaga lume pentru a permite operaţiuni de zbor sigure, sustenabile şi eficiente în mediile urbane şi suburbane.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.