Profitul net aluriaşului producător de petrol Saudi Aramco a coborât în primul trimestru cu 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul scăderii preţului petrolului şi a producţiei, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, profitul net pentru perioada de trei luni încheiate la 31 martie a fost de 27,3 miliarde de dolari, în scădere faţă de 31,9 miliarde de dolari pentru aceeaşi perioadă a anului trecut, a raportat compania.

Cifra a fost în conformitate cu aşteptările analiştilor, potrivit Reuters.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Aramco şi-a anunţat fluxul de numerar liber pentru trimestrul la 22,8 miliarde de dolari, în scădere de la 30,9 miliarde de dolari în primul trimestru din 2023, iar fluxul de numerar din activităţile operaţionale la 33,6 miliarde de dolari, comparativ cu 39,6 miliarde de dolari în urmă cu un an.

Cu toate acestea, gigantul petrolier de stat va oferi guvernului saudit şi altor acţionari un dividend total de 31 de miliarde de dolari, compus dintr-un dividend de bază de 20,3 miliarde de dolari şi o ”a patra distribuţie de dividende legate de performanţă de 10,8 miliarde de dolari”, care va fi plătită în trimestrul doi, se arată în declaraţia de profit al companiei.

Aramco, care este cel mai mare exportator de petrol din lume, se aşteaptă ca în 2024 să fie declarate dividende totale de 124,3 miliarde de dolari.

Preşedintele şi CEO-ul Aramco, Amin Nasser, a declarat în comunicatul privind veniturile: ”De asemenea, continuăm să executăm strategia noastră pe termen lung şi, în primul trimestru, am făcut progrese semnificative în extinderea afacerii noastre cu gaze şi în creşterea lanţului nostru valoric integrat la nivel global, menţinându-ne totodată concentrarea pe a oferi constant valoare pentru acţionarii noştri.”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.