Divizia din America de Nord a companiei franceze de bunuri de larg consum Danone a anunţat miercuri că a livrat din Europa peste 750.000 de cutii de formulă de lapte praf pentru bebeluşi Aptamil în Statele Unite, din cauza persistenţei unui deficit de lapte praf la nivel naţional, alte 550.000 de conserve fiind pe drum, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce Aptamil este puţin cunoscut în Statele Unite, este un brand major în Europa, unde Danone este o forţă dominantă pe piaţă.

Mişcarea de a prezenta Aptamil părinţilor americani ar putea oferi Danone, un jucător relativ mic în SUA, oportunitatea de a câştiga cota de piaţă de la liderii Reckitt Benckiser şi Abbott Laboratories.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cele 550.000 de conserve Aptamil suplimentare care se află pe drum, din Noua Zeelandă, vor fi probabil disponibile în august, în timp ce transporturile iniţiale sunt deja pe rafturi şi online la Walgreens, Safeway şi alte magazine.

Danone a mai spus că a importat peste 500.000 de conserve de Neocate, o formulă medicală specializată pentru bebeluşi.

Abbott a rechemat în februarie zeci de mărci de formulă pentru bebeluşi, declanşând una dintre cele mai mari lipse de alimente din istoria recentă a Americii.

De atunci, guvernul SUA şi Administraţia pentru Alimente şi Medicamente au facilitat producătorilor aducerea de livrări în ţară şi au făcut apel la companii precum Nestle şi Reckitt să-şi intensifice producţia.

Stocurile de formule pentru sugari rămân cu mult sub nivelurile normale, fiind la aproximativ 70% pentru săptămâna încheiată pe 24 iulie, potrivit datelor firmei de cercetare IRI. Stocurile au rămas în jur de 70% din capacitate de la sfârşitul lunii iunie, potrivit IRI.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.