Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR) a anunţat joi că 377 de autoutilaje au acţionat pe autostrăzi şi drumuri naţionale în zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie pentru a răspândi 1.107 tone materiale antideparapante, în condiţiile în care metereologii au emis cod galben de ninsori în mai multe zone din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis pentru intervalul 1 decembrie, ora 17:00 – 02 decembrie 2016, ora 08:00, o avertizare meteorologică de cod galben. Aceasta prevede ninsori importante şi viscolite în zonele de munte, nordul si centrul ţării. CNAIR informează şoferii că, în aceste condiţii, au fost luate deja primele măsuri.

”Precizam ca in intervalul 30 noiembrie, 16:00 – 1 decembrie, 05:00, pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi s-a acţionat cu 377 autoutilaje şi s-au raspândit 1106,5 tone material antiderapant şi 0,6 tone CaCl (clorură de calciu – n.r.)”, anunţă CNAIR.

CNAIR a subliniat miercuri că poate efectua, cu resurse proprii, deszăpezirea în regiunile pentru care încă nu au fost semnate contracte de deszăpezire, procesul de livrare de sare fiind în plină desfăşurare, după ce compania a semnat acum cinci zile un contract în acest sens cu Salrom, deţinător al monopolului producţiei de sare din România.

Totodată, compania le recomandă şoferilor să circule prudent, să mărească distanţa în mers şi să folosească în mod corect luminile. Mai mult de atât, pe autostrăzi trebuie respectate şi alte reguli specifice.

”Nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă! Porniţi luminile de avarie în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice şi echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!”, se arată în comunicat.

CNAIR recomadă echiparea maşinii cu cauciucuri de iarnă şi cu echipament specific de intervenţie în cazul în care autovehiculul rămâne înzăpezit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.