Carrefour suplimentează un program de răscumpărare a de acţiuni cu 200 de milioane de euro, după creşterea profitului operaţional în primul semestru cu 11,2% faţă de intervalul similar al anului trecut, la 740 de milioane de euro, la curs valutar constant, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul francez are ca obiectiv generarea unui flux de capital liber de peste 1 miliard de euro, în 2021.

Cel mai mare retailer din Europa a realizat în primul semestru economii de costuri în valoare de  430 de milioane de euro şi a menţinut toate celelalte obiective operaţionale şi financiare care fac parte din planul strategic Carrefour 2022.

Creşterea profitului operaţional reflectă costurile mai mici şi  majorarea cu 4,7% a vânzărilor din Franţa în trimestrul al doilea, care a compensat performanţele mai slabe din Brazilia, unde cazurile numeroase de Covid-19 au afectat puterea de compărare a populaţiei.

Carrefour a mai anunţat că a intrat în  negocieri exclusive pentru a cumpăra o participaţie minoritară la startupul Cajoo, o firmă franceză specializată în livrarea de produse de băcănie într-un interval de sub 15 minute.

”În timp ce contextul macroeconomic şi sanitar rămâne incert, grupul progresează cu mare serenitate către atingerea obiectivelor sale, atât cele pentru anul 2021, care vor aduce un nou record anual în privinşa generării de numerar, cât şi cele pe termen mediu”, a afirmat preşedintele şi directorul general Alexandre Bompard.

Carrefour pune în aplicare un plan pe cinci ani lansat în ianuarie 2018, care prevede reducerea costurilor şi dezvoltarea comerţului electronic, pentru îmbunătăţirea profitului şi a vânzărilor şi combaterea concurenţei unor companii concurente precum Amazon.

Carrefour şi alţi retaileri de alimente au beneficiat în timpul pandemiei de măsurile de carantină care au obligat oamenii să mănânce acasă.

Pe piaţa franceză, vânzările din hipoermarketuri au urcat cu 4,3% în termeni comparabili, confirmînd evoluţia bună a acestora.

Răscumpărarea suplimentară a unor acţiuni în valoare de 200 de milioane de euro completează un plan anterior de răscumpărare a altor acţiuni, în valoare de 500 de milioane de euro, care va fi finalizat la sfârşitul lunii iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.