Banca Naţională a României (BNR) va lansa, începând de marţi, în circuitul numismatic un set de cinci monede şi o medalie de argint, dedicate împlinirii a 80 de ani de la Muzeului Naţional al Satului "Dimitrie Gusti” din Capitală, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Setul conţine monedele româneşti aflate în circulaţie: 1 ban, 5 bani, 10 bani, 50 bani şi cele comemorative de 50 bani (Aurel Vlaicu, Mircea cel Bătrân, Neagoe Basarab, Vladislav I Vlaicu, 10 ani de la denominarea monedei naţionale şi Iancu de Hunedoara), precum şi o medalie din argint.

”Aversul prezintă o compoziţie simbolizând modelul satului românesc reprezentat ca în sigla muzeului. Reversul redă portretul şi numele lui Dimitrie Gusti şi anii între care a trăit „1880”, „1955”.”, se arată în comunicat.

Setul de monetărie are un preţ de 260 lei, fără TVA, iar vânzarea se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale.

Setul de monetărie are un tiraj de 250 de exemplare.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.