Radu Crăciun a primit, la începutul lunii, aprobarea din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru poziţia de preşedinte - director general al BCR Pensii, după ce numirea lui în funcţie a fost anunţată la mijlocul lunii ianuarie, în condiţiile în care postul a rămas vacant, întrucât Lucian Anghel a preluat conducerea BCR Banca pentru Locuinţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Crăciun a ocupat, din anul 2014, funcţia de economist şef şi director de cercetare în cadrul Băncii Comerciale Române, coordonând activitatea de analiză macroeconomică şi a pieţelor de capital.

"Mă bucur că am posibilitatea de a folosi la un alt nivel experienţa acumulată în cei 6 ani în care am contribuit la consolidarea sistemului de pensii private din România", a declarat Crăciun, într-un comunicat.

El a condus în trecut Eureko Pensii, din funcţia de director general adjunct, fiind anterior director de investiţii.

Crăciun este totodată preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiari Bancari din România (AAFBR), fondatorul Asociaţiei Administratorilor Independenţi şi a fost membru în consiliului director al Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

Înainte de a lucra pentru Eureko, el a coordonat timp de zece ani departamentele de analiză şi cercetare piaţă de capital de la ABN AMRO Securities şi ABN AMRO Bank România.

Cele două fonduri de pensii private administrate de BCR Pensii, pe pilonul pensiilor obligatorii şi pe cel de pensii facultative, aveau la sfârşitul lunii februarie 667,896 participanţi, cu o valoare a activelor nete administrate de 1,78 miliarde lei, în creştere cu circa 26,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Fondul de pensii facultative BCR Plus a înregistrat în februarie creşteri anuale ale activelor nete cu 19,4%, cu trei puncte procentuale peste media pieţei, un avans al cotei de piaţă din active nete cu 2,75% şi al numărului de participanţi cu 16%, la 116.203 persoane.

Lucian Anghel a fost numit director general al BCR Pensii în 2012, iar în ianuarie a acceptat să preia conducerea BCR Banca pentru Locuinţe, după ce a obţinut cele mai mari rate de rentabilitate anualizate pentru cele două fonduri de pensii din întreaga piaţă.

Anghel se află totodată la al doilea mandat în funcţia de preşedinte al Consiliului Bursei de Valori Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.