Apple este pregătită să elimine funcţia de măsurare a oxigenării sângelui de pe modelele de Apple Watch Ultra 2 şi Apple Watch Series 9 vândute în Statele Unite. Decisă să nu plătească pentru brevetul pe care îl încalcă, Apple ar putea elimina complet funcţionalitatea ce face obiectul acestuia de pe ceasurile care au fost blocate la vânzare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eliminarea acestei funcţii se va face printr-un update de software.

Apple încă aşteaptă o decizie a Curţii de Apel pentru Circuitul Federal, unde a cerut ca blocarea să fie suspendată în perioada în care se judecă apelul.

Actualizarea software va fi operată doar în momentul în care cererea Apple va fi soluţionată negativ.

Cele două serii de Apple Watch au fost blocate la vânzare în Statele Unite după ce instanţa a decis că funcţia de pulsoximetrie implementată încalcă un brevet deţinut de Masimo.

Încercând să evite crearea unui precedent, Apple este dispusă mai degrabă să renunţe, cel puţin temporar, la această funcţionalitate, decât să plătească pentru folosirea brevetului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.