Administraţia preşedintelui Joe Biden va pune la dispoziţie 13,5 miliarde de dolari pentru a ajuta gospodăriile americane cu venituri mici să-şi reducă costurile de încălzire în această iarnă, a anunţat miercuri Casa Albă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca parte a iniţiativei, Departamentul pentru Sănătate şi Servicii Umane din SUA oferă 4,5 miliarde de dolari sub formă de finanţare pentru Programul de Asistenţă Energetică a Casei, pentru persoane cu venituri mici, se arată într-un comunicat.

Consumatorii americani se pot aştepta să plătească cu până la 28% mai mult pentru a-şi încălzi casele în această iarnă decât anul trecut, din cauza creşterii costurilor combustibililor şi a vremii mai reci, a estimat Administraţia de Informaţii Energetice (EIA) din SUA, în previziunile sale privind combustibilii de iarnă din octombrie.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

 Noua finanţare îi va ajuta pe americani cu costurile de încălzire şi cu facturile neplătite la utilităţi şi cu reparaţii la aparatele electrocasnice care îi vor ajuta să-şi scadă costurile cu energia, a spus Casa Albă.

Separat, Departamentul pentru Energie al SUA va aloca 9 miliarde de dolari în finanţare din Legea de reducere a inflaţiei, pentru a sprijini până la 1,6 milioane de gospodării să îşi modernizeze casele pentru a reduce facturile la energie.

Aproximativ 90% din cele aproximativ 130 de milioane de gospodării din SUA se bazează pe gaze naturale sau electricitate pentru căldură. Restul folosesc fie păcură, propan, fie lemn pentru căldură.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.