Valérie Cioloş-Villemin, soţia prim-ministrului României, va cânta în cadrul evenimentului ”Concert de muzică sacră”, la catedrala romano-catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia, joi, de la ora 19.30, alături de soprana Alexia Trif, tenorul Ioan Chiciudean, pianista Valentina Popovciuc şi corul de copii dirijat de Boris Rancov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest concert doreşte să implice comunitatea locală în susţinerea achiziţionării de către statul român a operei ”Cuminţenia Pământului” a lui Constantin Brâncuşi, informează Centrul de Resurse - Academia Doamnelor.

Startul oficial al campaniei de subscripţie publică pentru achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului” a lui Constantin Brâncuşi a fost dat pe 11 aprilie, după ce conturile la cele şase bănci comerciale şi la Trezoreria statului au fost deschise pe 8 aprilie.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Sumele pot fi donate în conturile anunţate, până la data de 30 septembrie 2016 sau până la concurenţa sumei echivalente în lei a 6 milioane de euro, dacă această situaţie intervine înainte de împlinirea termenului.

Potrivit unor surse guvernamentale, până la finalul săptămânii trecute, a fost strânsă suma de 35.000 de euro.

Patru miniştri ai cabinetului Dacian Cioloş au donat, până în prezent, sume cuprinse între 450 şi 500 de lei, iar preşedintele României a oferit suma de 1.500 de lei pentru sculptura lui Constantin Brâncuşi.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunţat, pe 16 martie, pe pagina sa de Facebook, că proprietarii operei lui Constantin Brâncuşi au acceptat oferta de 11 milioane de euro, din care Guvernul României va plăti 5 milioane de euro, restul, prin subscripţie publică naţională.

Sculptura "Cuminţenia Pământului" se află, din noiembrie 2014, expusă la Muzeul Cotroceni.

Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Alba Iulia şi Centrul de Resurse - Academia Doamnelor Alba Iulia, în parteneriat cu Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.