Un fragment din musicalul „We will rock you” va fi prezentat sâmbătă, în timpul galei festivalului Cerbul de Aur, care va avea loc în Piaţa Sfatului din Braşov, potrivit unui comunicat remis News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scris de Ben Elton în 2002, pe baza a 22 de piese din repertoriul emblematicei formaţii Queen, „We Will Rock You” va fi prezentat la Braşov de Loredana, alături de Lucian Ionescu, Mara Captaru, Bianca Popescu, Vlad Nicolici şi alţi artişti din echipa musicalului. Lor li se vor alătura, la final, toţi cei 12 finalişti ai concursului internaţional de interpretare Cerbul de Aur 2019.

Musicalul a fost montat în 15 ţări şi a adunat peste 20 de milioane de spectatori.

Producţia românească a musicalului a fost lansată în România în aprilie 2019, la Bucureşti, într-o punere în scenă semnată de coregraful Răzvan Mazilu.

Prima seară a Festivalului Cerbul de Aur, joi, va fi deschisă de Zoli Toth, alături de ansamblul de percuţie Cantus Mundi, pentru ca, după încheierea secţiunii de concurs, să intre pe scenă Ştefan Bănică Jr.

În Piaţa Sfatului vor susţine recitaluri Ronan Keating, Emeli Sandé, Irina Rimes şi Corina Chiriac, protagonista unui moment dedicat împlinirii a 40 de ani de la primul show color al Televiziunii Române.

Cântăreaţa de muzică lăutărească Gabi Luncă va susţine un recital în ultima seară a festivalului, duminică, în cadrul spectacolului de folclor. Printre artiştii invitaţi ai serii se numără Irina Loghin, Benone Sinulescu, Nicolae Furdui Iancu şi Daniela Condurache. Loredana (membră a juriului) şi trupa Agurida vor cânta alături de orchestra Lăutarii, condusă de maestrul Nicolae Botgros. Lidia Buble, la prima sa apariţie pe scena festivalului, Alexandra Ungureanu, Ionuţ Ungureanu şi Provincialii vor urca, de asemenea, pe scenă.

Cea de-a 19-a ediţie a festivalului Cerbul de Aur va avea loc în perioada 22 - 25 august, în Piaţa Sfatului din Braşov. Doisprezece solişti din zece ţări vor concura pentru premii în valoare totală de 55.000 de euro.

Aproximativ 6 milioane de lei din bugetul Societăţii Române de Televiziune pe 2019 au fost alocaţi pentru ediţia de anul acesta, potrivit unui răspuns oferit de Televiziunea Română la solicitarea News.ro.

Interpreta Loredana Groza, compozitorul Vasile Şirli, cântăreţul şi fostul prezentator al festivalului Ricky Dandel, artista belgiano-franceză Victor Laszlo şi cantautorul italian Erminio Sinni sunt membrii juriului.

Anul trecut, interpreta Iniz Neziri din Albania a câştigat marele trofeu al festivalului internaţional Cerbul de Aur, în valoare de 25.000 de euro.

Eda Marcus, prezentatoare de ştiri sportive de la TVR, şi cântăreţul şi actorul Elvin Dandel vor fi gazdele festivalului.

Biletele pentru Cerbul de Aur au fost puse în vânzare la mai multe categorii, cu preţuri pornind de la 70 de lei. Ele sunt disponibile pe Eventim.ro.

Festivalul internaţional Cerbul de Aur, lansat în urmă cu 51 de ani, a fost reluat în 2018, după o întrerupere de 9 ani.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 18 ediţii. De-a lungul anilor, la festival au participat, între alţii, Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink şi Sheryl Crow.

Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis, în direct şi în exclusivitate, pe TVR 1, TVR HD, TVR Moldova, TVR Internaţional şi platforma TVR+.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.