Un bărbat a murit vineri dimineaţă după ce a căzut de pe puntea de observaţie a muzeului Tate Modern din Londra, o populară atracţie turistică, a anunţat poliţia din capitala britanică. Poliţia nu tratează moartea ca fiind suspectă, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Poliţia a fost chemată la ora 10.45 (ora locală şi GMT) pentru a anunţa că un bărbat a căzut de pe Tate Modern", a precizat Poliţia Metropolitană într-un comunicat. "În ciuda eforturilor medicilor, bărbatul a murit din păcate la faţa locului", a adăugat acesta. Moartea nu este tratată ca fiind suspectă, a precizat Poliţia metropolitană, care face cercetări pentru identificarea bărbatului.

Acesta aminteşte de un incident foarte grav petrecut în august 2019, când un tânăr de 17 ani a împins un copil francez de şase ani de la etajul zece al acestui muzeu. Băiatul a căzut înapoi pe un acoperiş de la etajul cinci, la aproximativ treizeci de metri mai jos. El a suferit o hemoragie cerebrală şi multiple fracturi la nivelul coloanei vertebrale, al picioarelor şi al braţelor. Presa britanică a relatat vara trecută că starea copilului s-a îmbunătăţit şi că acesta folosea acum scaunul cu rotile doar pentru ieşirile lungi. Tânărul care l-a împins pe copil, care suferă de probleme psihiatrice, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, cu o pedeapsă minimă de 15 ani de izolare. 

Muzeul de Artă Modernă, situat pe malul sudic al râului Tamisa, este unul dintre cele mai vizitate muzee din lume. Acesta a primit aproximativ 3,6 milioane de vizitatori între ianuarie şi septembrie 2023. Tate a avertizat pe reţeaua de socializare X (fostul Twitter) că va rămâne probabil închis vineri din cauza accidentului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.