Tatiana Iekel, actriţă a Teatrului Mic, unde a jucat peste 70 de roluri, a murit la vârsta de 84 de ani şi a fost înmormântată sâmbătă, au confirmat pentru News.ro reprezentanţi ai instituţiei teatrale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Născută la Iaşi, pe 10 octombrie 1932, Tatiana Iekel a fost repartizată la Teatrul Mic imediat după ce a terminat Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale. ”Aici a jucat fără întrerupere, cu mare dragoste şi un talent inegalabil, până la vârsta pensionării”, a transmis instituţia într-un comunicat.

”Să joc teatru a fost bucuria mea cea mai mare! Este ca o patimă fără sfârşit ... Teatrul Mic”, mărturisea Tatiana Iekel în volumul ”Teatrul Mic. 50 de ani”, apărut în 2013.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Zboară cocorii”, de Victor Rozov (1958), în regia lui Mihai Raicu, este primul spectacol în care a fost distribuită într-un rol principal (Veronica Bogdanova), unde a jucat alături de Iurie Darie şi Ion Gheorghiu. A făcut parte din delegaţia Rusiei la Cannes, care promova filmul omonim, cu Tatiana Samoilova în rolul principal.

Pe scena Teatrului Mic şi Foarte Mic a jucat în peste 70 de roluri, pline de substanţă şi apreciate de publicul românesc. Ultimul personaj pe care l-a interpretat la Teatrul Mic a fost Evelyn Thomas, în spectacolul ”Cum gândeşte Amy”, regizat de Cătălina Buzoianu (2005).

Recent, Tatiana Iekel a interpretat-o pe Evelina în filmul ”Sieranevada” (2016), regizat de Cristi Puiu, rol pentru care a primit o nominalizare în acest an la Premiile Gopo la categoria ”cea mai bună actriţă în rol secundar”.

Tatiana Iekel a fost căsătorită cu Florin Piersic între anii 1962 - 1974 şi este mama actorului şi regizorului Florin Piersic Jr.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.