Serialul "Doctorul minune" („Mucize Doktor"), o producţie care spune povestea unui tânăr diagnosticat cu autism ce reuşeşte să facă adevărate minuni şi să salveze vieţi, într-o manieră unică, are premiera miercuri, de la ora 20.00, la Kanal D.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia a înregistrat un succes răsunător în Turcia, fiind achiziţionată în peste 30 de ţări, printre care Spania, Grecia, Bulgaria, Israel, Mexic, Ungaria, Columbia, Argentina, Macedonia.

Personajul central al serialului este Ali (interpretat de Taner Ölmez), un tânăr care, respins de propria-i familie, de la o vârstă fragedă, a crescut într-un sistem rigid, instituţionalizat. Cu o inteligenţă sclipitoare şi dorinţa de a-şi ajuta semenii, Ali devine medic.

Primul episod: Cel mai mare vis al tânărului genial Ali Vefa, care suferă de sindromul <savantului>, este să devină medic. În ciuda tuturor prejudecăţilor cu care s-a confruntat încă de la o vârstă fragedă, tânărul reuşeşte să urmeze facultatea de medicină, să devină şef de promoţie şi urmează să îşi facă specializarea. Părăseşte oraşul de provincie în care locuieşte şi începe să lucreze ca stagiar al secţiei de chirurgie la Spitalul Berhayat din Istanbul, unde tatăl său spiritual, Adil Erinç (Reha Özcan), este medicul şef. Un accident la aeroport îl întârzie pe Ali la cea mai importantă întâlnire din viaţa sa. În acelaşi timp, consiliul de administraţie al spitalului unde îsi doreşte Ali să devină stagiar, s-a întrunit, discutând despre angajarea lui tânărului ca medic asistent. Nimeni în afară de Adil nu crede că o persoană cu sindromul de autism poate deveni medic. După o întârziere de câteva ore, din cauza incidentului din aeroport, Ali apare în faţa consiliului de administraţie, care îl priveşte cu milă şi neîncredere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.