Planetariul de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" va fi modernizat şi dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, a aprobat Consiliul Judeţean Galaţi în ultima şedinţă din acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pregătim o super investiţie la Planetariul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii. Îl vom dota cu tehnologie de ultimă generaţie, unică în Europa. Este vorba despre un ecran cu rezoluţie 8K. Proiecţiile despre stele, planete şi alte fenomene cosmice se vor vedea incredibil de frumos, iar experienţa vizuală va fi una de neuitat. Ecranul va fi format din panouri LED special concepute pentru planetariul din Galaţi, noutatea tehnologică constând în faptul că acestea au din fabricaţie un aspect curbat, astfel încât tot ansamblul să aibă forma unui dom", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, care precizează că "sistemul audio va fi unul ultraperformant, iar scaunele vor fi complet computerizate şi interactive". 

Autorităţile promit cel mai modern Planetariu din Europa. Acest tip de sistem LED pentru planetarii mai există la nivel mondial doar în două locuri din Japonia.

Valoarea investiţiei este de 22,3 milioane de lei (TVA inclus).

Proiectul va fi depus spre finanţare în cadrul Programului Regional Sud-Est 2021 - 2027.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.