Misiunea Hope a Emiratelor Arabe Unite a transmis prima imagine cu planeta Marte pe care a realizat-o de la o altitudine de 24.700 de kilometri, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Modulul spaţial a intrat pe orbita Marte marţi, astfel că Emiratele Arabe Unite au devenit prima naţiune arabă din istorie care este prezentă în apropierea planetei învecinate Pământului.

Hope se află pe o orbită largă pentru a putea studia sistemele climatice ale planetei, ceea ce înseamnă că va putea observa şi întreg discul ei.

Fotografia a fost captată de instrumentul EXI al Hope de la o altitudine de 24.700 km deasupra suprafaţei planetei, miercuri, la ora României 22:36.

Polul Nord al planetei se află în partea stângă a imaginii. În centru, unde umbra păleşte, poate fi văzut Olympus Mons, cel mai mare vulcan din Sistemul Solar. În plus, apar trei vulcani-scut, Ascraeus Mons, Pavonis Mons şi Arisia Mons. Înspre est, poate fi observat un mare sistem de canioane, Valles Marineris, acoperit în parte de nori.

„Transmiterea primei imagini cu Marte a misiunii Hope este un moment definitoriu în istoria noastră şi marchează alăturarea EAU naţiunilor avansate implicate în explorarea spaţială”, a fost mesajul publicat pe contul de Twitter al misiunii. „Sperăm că această misiune va duce la noi descoperiri despre Marte de care va beneficia omenirea”.

În ziua în care Hope a realizat fotografia, misiunea chineză Tianwen-1 a ajuns pe orbita Marte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.