Agenţia spaţială japoneză a anunţat marţi că a lansat cu succes o rachetă cu combustibil solid, Epsilon-2, în cadrul unui program spaţial prin care această ţară încearcă să rămână competitivă într-o industrie globală ce are un potenţial de creştere robust, dar impune şi condiţii de securitate deosebit de puternice, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Racheta niponă, ce are o lungime de 26 de metri, a decolat în jurul orei locale 20.00 (11.00 GMT) de la Centrul Spaţial Uchinoura din sudul Japoniei şi a lansat apoi, la scurt timp după decolare, un satelit ce are misiunea de a studia centura de radiaţii din jurul Terrei, au precizat reprezentanţii Agenţiei spaţiale japoneze (JAXA).

Racheta Epsilon-2, un lansator în trei trepte, face parte dintr-o nouă generaţie de rachete cu carburant solid, care fac posibilă reducerea cu o treime a costurilor de lansare, potrivit JAXA.

Reducerea costurilor pentru lansările de rachete reprezintă un element deosebit de important, deoarece tot mai multe ţări doresc să plaseze sateliţi de comunicaţii şi meteorologici pe orbită. 

Japonia se confruntă din acest punct de vedere cu o concurenţă deosebit de puternică din partea rivalilor săi din Statele Unite şi Europa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.