CNN şi-a reconfigurat programul de ştiri şi transmite informaţii în timp real despre evoluţia atacului asupra Ucrainei de către Rusia, prima invazie la scară largă în Europa în mai mult de 70 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După luni de pregătiri, invazia de către forţele ruse a început joi dimineaţa, ca urmare a unui mesaj al preşedintelui rus Vladimir Putin de la Moscova. Câteva minute mai târziu, a fost urmat de mai multe explozii în mai multe oraşe de-a lungul Ucrainei, inclusiv în capitala Kiev. 

Postul deţinut de WarnerMedia şi-a pregătit în mod similar propriile „trupe”, corespondenţi în interiorul Ucrainei şi de-a lungul graniţei cu Rusia, unde se află forţele invadatoare.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Am avut o „experienţă dinamică live”, ceea ce am fi numit anterior un blog live, care funcţionează deja de câteva zile şi, desigur, vom menţine ştirile online. Dar relatările TV în direct sunt prioritare”, a declarat un purtător de cuvânt al CNN pentru Variety. „CNN şi CNN International  vor fi corelate eficient şi vor face aceleaşi fotografii”. 

În Ucraina, echipa de corespondenţi este formată din Matthew Chance din Kiev, Clarissa Ward şi Sam Kiley din Harkiv, Michael Holmes şi Jim Sciutto în Lvov, Nick Paton Walsh în Odesa. Peste granită, în regiunea oraşului rus Belgorod se află Fred Pleitgen.

CNN are o echipă în Polonia ce relatează de la frontieră, acolo unde sunt aşteptaţi migranţi. 

Christiane Amanpour, care conduce echipa CNN International, monitorizează reacţiile la nivel global şi acoperă mediatic aceste evenimente începând de joi. 

Numărul corespondenţilor săi permite CNN să facă propriile comentarii asupra evenimentelor curente şi să difuzeze exclusivităţi, dar acestea pot fi completate cu ştiri şi filmări selectate de la terţi. „Informaţiile nu sunt întotdeauna de încredere”, a spus reprezentantul reţelei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.