Cea de-a 21-a ediţie a Târgului internaţional de bijuterie contemporană AUTOR va avea loc la Ghica House, în Bucureşti, în weekend-ul 18 - 19 mai, şi va expune peste 3000 de piese unicat semnate de designeri din România şi alte 16 ţări, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pasionaţii de creaţii spectaculoase, care poartă amprenta artistică a designerului, sunt invitaţi la o întâlnire cu bijuterii cu volume neobişnuite, care combină materiale preţioase cu materiale neconvenţionale precum ceramica, lemnul, textilele şi inclusiv materiale reciclabile.

Punct de referinţă pentru designerii din întreaga lume, AUTOR este singurul târg de bijuterie contemporană din Europa şi totodată o platformă multimedia, care a reunit de-a lungul anilor peste 1000 de creatori din întreaga lume. Târgul şi platforma AUTOR au fost fondate în 2009 de artistul vizual Dan Pierşinaru cu scopul de a-l transforma într-un loc de întâlnire al tuturor pasionaţilor de bijuterie neconvenţională şi de a promova dialogul direct între public şi artişti.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Publicul din România are din nou ocazia de a-i cunoaşte personal pe 60 dintre cei mai talentaţi artişti bijutieri ai momentului din America de Nord şi de Sud, Asia şi Europa, a căror participare a fost atent selectată de un juriu compus din 5 specialişti recunoscuţi în bijuteria contemporană la nivel internaţional.

Designerii participanţi pot câştiga şi diverse premii ce le pot aduce oportunităţi de pregătire în domeniul lor creativ, precum şi de promovare la nivel internaţional. Anul acesta, târgul o va avea ca focus artist pe Ela Nord, câştigătoarea AUTOR Awesome Award la ediţia din 2023.

Târgul va avea şi două evenimente conexe: lansarea unei colecţii capsulă a designerului Cleopatra Coşuleţ, în spaţiu creativ Doro 16, şi vernisajul unei colecţii de excepţie la Muzeul Literaturii Române, semnată de artiştii cehi Jana şi Peter Machatov, premiaţi în trecut de AUTOR.

„Vă invităm la o nouă experienţă multisenzorială, de creaţii originale care fac o declaraţie diferită în funcţie de personalitatea celui care o poartă. E o ediţie care stă sub semnul diversităţii geografice, cu artişti din Europa de Vest şi din zona balcanică, dar şi din Argentina, Statele Unite, Emiratele Arabe Unite sau India. În premieră vom lansa şi secţiunea Young Designers - o rampă de lansare pentru tinerii designeri de bijuterie talentaţi şi creativi. Îmi doresc ca tinerii artişti să ştie să-şi pună mai bine în valoare creaţiile şi să primească preţul corect pentru munca şi talentul lor, astfel încât bijuteria contemporană să devină un business viabil şi un punct central al carierei lor”, spune Dan Pierşinaru, fondator AUTOR.

O altă noutate va fi un stand special de la care vor putea fi achiziţionate bijuterii donate de designerii participanţi. Cumpărătorii vor putea contribui astfel la susţinerea AUTOR pentru Viitor, un proiect de educaţie prin ateliere creative pentru copiii dintr-o comună in judeţul Braşov, ca iniţiativă de revitalizare a meşteşugurilor din zona rurală şi ca punct de întâlnire al designului tradiţional cu cel contemporan.

Ediţia anterioară a Târgului AUTOR a primit vizita a peste 3000 de pasionaţi de bijuterie contemporană, confirmând un interes din ce în ce mai mare pentru evenimente ce îmbină arta cu ştiinţa confecţionării bijuteriilor. 

Târgul va fi deschis în intervalul orar 10:00 - 20:00, la Ghica House din Centrul Vechi al Capitalei. Biletele pot fi achiziţionate la preţ redus de pe platforma Eventim sau cu preţ întreg direct de la intrare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.