Bugetul de 100 de milioane de lei destinat proiectelor cu anvergură locală şi naţională/ internaţională privind Centenarul Marii Uniri a fost alocat pentru 529 de iniţiative, a anunţat vineri ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul interministerial a aprobat vineri 23 de proiecte ce vor marca Centenarul Marii Uniri la nivel local, regional, judeţean şi local şi naţional şi internaţional, a anunţat ministrul.

Astfel, 7 proiecte propuse de autorităţile locale au primit suma de 11 milioane de lei, şi 16, propuse de ministere şi instituţii centrale, peste 12 milioane de lei.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

„În prezent, situaţia proiectelor pentru aniversarea Centenarului este următoarea: total proiecte 529, valoare totală 100 de milioane de lei, reprezentând 100% din valoarea totală alocată, defalcate pe cele două categorii: 362 de proiecte propuse de autorităţile locale, a căror valoare este de 50 de milioane de lei, şi 167 de proiecte propuse de ministere şi instituţii centrale, cu valoare de 50 de milioane de lei”, a explicat Ivaşcu.

În perioada 18 mai - 18 iunie, a avut loc sesiunea de depunere de proiecte din partea ONG-urilor. Au fost depuse 232 de proiecte, după cum a anunţat Ivaşcu vineri, aceastea urmând să fie analizate şi supuse aprobării până la finalul lunii august.

Pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri a fost alocată suma de 150 de milioane de lei - pentru proiecte propuse de unităţile administrativ-teritoriale (UAT), pentru instituţiile centrale şi organizaţii non-guvernamentale, în mod egal. Perioada în care pot fi organizate evenimentele este 2018 - 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.