Fresce monumentale şi colorate care atestă măiestria artistică a creatorilor în mijlocul peisajului urban au fost alese de site-ul widewalls ca fiind cele mai frumoase desene stradale din lume în 2017, potrivit Le Point.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Site-ul a propus un clasament cu 55 cele mai frumoase picturi murale din toată lumea. Opera cea mai aclamată se află în Franţa, la Bayonne şi este realizată de artistul catalan DEIH. "Are You Ready?" a fost realizată cu ocazia festivalului de astă stradală din octombrie. 

Pentru widewalls, opera este "un comentariu captivant la adresa societăţii occidentale care depinde şi este controlată prin tehnologie". 

"Half-castor", de Bordalo II, Paris

Pe poziţia a doua a topului se află o altă frescă situată în Franţa: "Half-castor" de Bordalo II, un artist portughez, care trăieşte la Paris. Un castor care "atrage atenţia asupra problemei actuale pe care o reprezintă producerea de deşeuri, poluarea şi materialele nereciclabile în aşa fel încât afectează lumea noastră". 

"First Fire", de Bifido şi Julieta XLF, la Lecce, Italia

Locul trei în clasament este ocupat de lucrarea "First Fire", realizată de italianul Bifido şi de spaniola Julieta XLF. Desenul se află la Lecce, în Italia. 

Următoarele opere stradale propun un adevărat tur al lumii realizate în diverse maniere. 

Pe locul 44 este propusă o operă a lui Bansky despre Brexit, vizibilă la Dover, în Marea Britanie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.