Eugen Ovidiu Chirovici revine cu un nou roman, intitulat "Cartea umbrelor", care va fi lansat în 22 martie, de editura Rao. Romanul încheie trilogia care cuprinde volumele "Cartea oglinzilor", publicat în peste 39 de limbi şi devenit prima ecranizare de la Hollywood a unui autor român, în filmul "Fantomele trecutului", şi "Cartea secretelor".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După întâlnirea cu un cuplu misterios la o petrecere în Manhattan, Jim Goldman pleacă în Mexic pentru a recupera un manuscris. Fragmentul nesemnat pe care îl descoperă acolo spune povestea unui scriitor consacrat, Autorul, a cărui soţie a fost victima unei crime odioase. Incapabil să continue proiectul la care tocmai lucra, intitulat Cartea umbrelor,

Autorul angajează un scriitor surogat care să îl ajute în acest sens. În curând, însă, acesta din urmă ajunge la concluzia că Autorul şi-a ucis soţia şi că noul lui roman este o confesiune inconştientă. Prin urmare, el începe să scrie pe ascuns o altă versiune a Cărţii umbrelor, menită a-l demasca pe Autor.

Fragmentul descoperit în Mexic se sfârşeşte în acest punct. Jim decide să completeze manuscrisul cu propria lui versiune, însă în curând realizează că povestea din manuscris pare să aibă un corespondent real şi că frontiera dintre fi cţiune şi realitate este mai neclară decât pare la prima vedere.

Preţ de listă recomandat: 52 de lei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.