Al doilea volum al proiectului „SuperPoveşti din Bucureşti” va fi lansat pe 17 decembrie, la ora 11.00, la Salonul de Carte Luceafărul (Bulevardul Unirii 10), în prezenţa celor 10 autori ai cărţii: Matei Alexandru Neacşu, Antonia-Teodora Tiniche, Petra-Alessia Tiniche, Thea Ilinca Jianu, Mara Miloş, Anastasia Nica, Maria Cioflec, Matei-Andrei Petrescu, Teodora Mateescu şi Andreea Rotaru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vor vorbi despre carte Marieta Seba, director general Compania de Librării Bucureşti, şi Oana Boca Stănescu, preşedinta Headsome Communication.

Lansarea din data de 17 decembrie urmează unui alt eveniment important din viaţa proiectului „SuperPoveşti din Bucureşti” întâmplat la finalul lunii noiembrie: desemnarea drept „Cea mai bună campanie a anului 2022” - Golden Award for Excellence – la PR Award România.

„M-am bucurat teribil să descopăr acest proiect. Prezenţa materială a cărţilor e una care nu poate fi înlocuită de tehnologie, iar iniţiativele care reuşesc să ne aducă aminte de importanţa lecturii, a accesului la ea şi a locurilor unde cărţile se întâlnesc – fie ele biblioteci sau librării – sunt momentele esenţiale ale dezvoltării noastre ca indivizi şi ca societate”, a mărturisit Andrei Alexandru, Head Of Strategy | MCCANNPR, membru al juriului Romanian PR Award.

Proiectul „SuperPoveşti din Bucureşti”, o iniţiativă a Companiei de Librării Bucureşti şi a Headsome Communication, a demarat în luna ianuarie a anului 2021, cu sprijinul Ministerului Culturii şi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Primăria Bucureşti, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Biblioteca Metropolitană Bucureşti, ARCUB şi Radio România Cultural. În cadrul campaniei, copiii şi adolescenţii din capitală sau cei care învaţă în Bucureşti au fost invitaţi să caute poveştile ascunse din istoria oraşului: să le documenteze în familie, în cadrul comunităţii locale, în cadrul şcolii, prin dialog cu profesorii, în biblioteci, în librării, să le „vâneze” în documentele şi materialele din spaţiul digital, pentru ca mai apoi să le transpună în poveşti.

Pe 16 decembrie 2021 a fost lansat primul volum reunind şapte povestiri, iar în luna ianuarie a acestui an a fost realizat un amplu turneu cu autorii cărţii. Tot atunci a fost lansată şi cea de-a doua ediţie a proiectului, finalizată cu lansarea celui de-al doilea volum, ce urmează să fie lansat la finalul acestei săptămâni. Detalii despre proiect, precum şi ediţiile digitale ale volumelor, pe site-ul oficial: www.superpovestidinbucuresti.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.