Actorul francez Robert Hirsch a murit, joi, la vârsta de 92 de ani, la Paris, a anunţat producătorul spectacolelor sale Francis Nani, directorul Teatrului Palais-Royal, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actor de teatru şi film, Hirsch, care a spus că nu se va pensiona niciodată şi că teatrul era religia lui, a fost până la final pe afişul unor spectacole de succes precum „Le Père", de Florian Zeller, după 65 de ani de carieră, dintre care un sfert i-a petrecut pe scenă.

Robert Hirsch a fost spitalizat în ultimele 48 de ore, după ce a căzut în casa lui, iar inima sa era „fragilă”, a declarat pentru AFP Jeoffrey Bourdenet, actor şi regizor, care i-a fost alături.

De formaţie dansator, actorul a fost recompensat cu  numeroase premii, între care Molière onorific, în 1992, şi un altul pentru cel mai bun actor într-un spectacol al unui teatru independent, pentru „Le Père”, în 2014. În 1990, a primit un trofeu César, pentru rolul secundar din „Hiver 54, l'abbé Pierre”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.