Joi 1 februarie 2024, la Hotelul Crowne Plaza, sala Magnolia începând cu ora 12.00 în prezenţa a peste 100 de invitaţi s-a lansat Partidul România Puternică. Acest partid este o continuare firească şi necesară a demersului început de un grup de inţiativă care a lansat platforma politică ideologică #RomâniaPuternică de orientare suveranist-patriotică in vederea oferirii unei alternative reale la situatia dezastruoasa in care se gaseste Romania la 34 de ani dupa caderea comunismului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partidul România Puternică se defineşte doctrinar ca un partid conservator modern şi are drept scop politic apărarea şi întarirea suveranităţii politice şi economice, susţinerea tradiţiilor şi culturii româneşti, lupta pentru libertatea cetăţeanului şi pentru o justiţie reală şi obiectivă, precum şi pentru reaşezarea relaţiilor cu UE pe baza tratatelor semnate în momentul aderării, respectând integral dreptul statelor la autodeterminare politică, economică şi culturală.

Platforma politică şi de idei - #RomâniaPuternică , prin intermediul Partidul România Puternică, îşi va atinge scopul politic de a  unifica cât mai multe dintre partidele politice şi organizaţiile non-guvernamentale care susţin apărarea şi promovarea, realistă şi pragmatică, a suveranităţii economice şi politice a României, susţinerea culturii şi tradiţiilor creştine românesti, în contextul pregătirii lansării  noului ciclu politic şi economic mondial, începand cu 2024-2025 şi cu perspectivă până în anul 2050.

Am lansat o invitaţie deschisă de colaborare către toate partidele, asociaţiile profesionale şi ONG-urile care sunt de acord cu cele două documente programatice lansate de platforma politică şi de idei #RomâniaPuternică: un decalog  cu 10 principii obligatorii şi nenegociabile pe care trebuie să le respecte toţi cei care aderă la această platformă politică şi o declaraţie de principiu în care sunt expuse condiţiile de colaborare cu Uniunea Europeană.

Partidul România Puternică lansează prin acest proiect politic o chemare la unitate pentru toţi actorii politici din România,  pentru fiecare cetăţean care este nemulţumit de actuala stare de fapt şi de direcţia în care merge această ţară, să treacă la acţiune prin vot, alături de noi şi să impunem România ca o ţară puternică, o ţară care îşi protejează şi apără interesele şi cetăţenii, o ţară care va negocia de pe o poziţie egală cu toţi partenerii ei.

Partidele care au condus România după 1990 au predat ţara intereselor externe, răpind dreptul românilor de a decide singuri pentru ei, exclusiv în interesul Romaniei şi a cetăţenilor săi. Partidul România Puternică propune politici care au drept scop recâştigarea în regim de urgenţă, a suveranităţii economice şi politice, susţinerea neconditionată şi promovarea tradiţiilor şi culturii româneşti, respectând în acelaşi timp rădăcinile iudeo-creştine ale poporului român. Partidul România Puternică va iniţia un proces rapid de reconsiderare a relaţiilor cu UE şi în special reformarea instituţiilor UE (în cooperare cu toate celelalte state şi formaţiuni politice suveraniste), astfel încat acestea să înceteze să mai ameninţe dreptul statelor la autodeterminare politică, economică şi culturală. Nu în ultimul rând, susţine continuarea parteneriatului Euro-Atlantic ca singura garanţie actuală de securitate a României, precum şi demararea efectivă a procesului de reînnoire a clasei politice cu oameni care în primul rând, să nu fie aserviţi unor interese politice şi economice externe.

Partidele aflate la guvernare au pierdut suportul românilor, este clar pentru foarte mulţi dintre noi că ele lucrează şi fac politică pentru factori externi şi pentru buzunarul lor propriu. Cetăţenii nu se mai simt reprezentanţi şi văd că ţara în care trăiesc este una în derivă, statul şi mediul politic sunt slabe şi nepăsătoare faţă de nevoile lor. De aceea, propunem clar şi răspicat, întoarcerea către cetăţean şi cu siguranţă vom impune pe agenda publică nevoia de consultare periodică a cetăţenilor prin referendum naţional sau local pentru temele importante ale României iar voinţa poporului exprimată prin referendum să devină obligaţie pentru legiuitori şi executiv, nu o simplă opinie pe care politicienii să o ignore, aşa cum este acum.

România Puternică nu este doar un slogan, România Puternică trebuie sa devina o realitate care sa redea românilor demnitatea şi o calitate a vieţii pe care o merită!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.