• În anul 2023, în România au fost înmatriculate 1463 de motociclete şi scutere Honda noi, astfel Honda menţinându-şi poziţia de lider de piaţă, cu o cotă de 22% [1]. • Piaţa moto din România atinge 6653 de unităţi noi înmatriculate în 2023, cu o creştere de 46% faţă de anul 2022. • Pentru anul 2024, Honda Trading România, importatorul motocicletelor şi scuterelor Honda pe piaţa locală, preconizează o menţinere a trendului ascendent de vânzări şi o maturizare continuă a pieţei moto.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Calitatea produselor Honda, disponibilitatea unităţilor de test-ride şi a celor de stoc, precum şi continuarea  programului de garanţie extinsă, au plasat Honda drept brandul numărul 1 în ceea ce priveşte înmatriculările de motociclete şi scutere noi, acoperind o cotă de piaţă de 22%, cu 1463 de unităţi înmatriculate.

Acest lucru este reflectat şi în reţeaua de dealeri autorizaţi Honda, prin îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor oferite şi disponibilităţii unităţilor. Honda înregistrează un nou record de înmatriculări în judeţul Timis. Aici au fost înmatriculate 287 de motociclete si scutere noi, dintre care 40% sunt Honda. Cele mai multe unităţi au fost înmatriculate în Bucureşti şi Ilfov: 613 motociclete şi scutere Honda din totalul de 2959 unităţi.

2023 a reprezentat un nou an de creştere a numărului de motociclete şi scutere înmatriculate în România, ascensiunea fiind de peste 46% faţă de anul precedent, cu un total de 6653 unităţi înmatriculate [2].

Căutarea unor soluţii viabile pentru a evita aglomeraţia din marile oraşe a dus la creşterea segmentelor de piaţă dedicate scuterelor şi motocicletelor de cilindree medie care facilitează mobilitatea urbană. Astfel, cel mai popular model Honda a fost scuterul PCX 125, cu un stil atractiv şi contemporan, potrivit pentru orice oraş, în timp ce motorul enhanced Smart Power (eSP), cu tehnologie idle stop, dezvoltă 12.5 CP cu un consum de doar 2.1 l/100km şi un spaţiu generos de depozitare sub şa.


Al doilea model Honda în topul preferinţelor clienţilor a fost, în 2022, nakedul CB 650 R. Parte din familia Neo Sports Café, CB 650 R îmbină performanţele distinctive Street Fighter cu design-ul retro-minimalist cu dotări şi finisaje premium. Cele 4 ţevi de evacuare emană sunetul pătrunzător al celor 95.2 CP dezvoltaţi de motorul DOHC 16-valve pe 4 cilindri.

În topul celor mai vândute trei modele Honda se numără şi Rebel 500 (CMX 500). Honda Rebel vine cu un design revizuit al farului şi al semnalizatoarelor care folosesc acum tehnologie LED. Destul de îngust pentru a traversa traficul din oraş, cu o înălţime joasă ce iţi permite să pui picioarele pe asfalt pentru mai mult confort şi siguranţă.

Anul 2024 aduce pe piaţă trei modele noi precum legendarul Honda CBR600RR, precum si actualizari tehnologice importante precum dotarea cu ambreiaj electronic a clasei 650cc (CB 650R si CBR 650R), dar si refinisari ale principalelor modele din gama. Totodată, începând cu 2024, Honda propune clienţilor din Romania întreaga gama de scutere de 125cc ( PCX 125, SH125 Mode, SH125i, Forza 125) drept o alternativă viabilă pentru a combate aglomerarea urbană.

Dat fiind că motocicletele şi scuterele medii reprezintă 81% din totalul celor noi înmatriculate în 2023, adoptarea legii ce permite conducerea scuterelor de până la 125 cc cu permis categoria B (în anumite condiţii specifice legislaţiei europene şi care să permită fluiditatea traficului în siguranţă) ar putea contribui decisiv la dezvoltarea fenomenului moto din România. Această modificare legislativă ar alinia contextul legislativ al traficului la nivelul ţărilor occidentale.
Alături de continuarea programului Rabla pentru motociclete şi scutere, cele două măsuri ar putea reprezenta soluţia pentru decongestionarea marilor aglomerări urbane, dar şi pentru reducerea poluării.

[1] În cazul motocicletelor şi scuterelor noi cu o cilindree de peste 50cc
[2] Potrivit datelor emise de DIRECŢIA REGIM PERMISE DE CONDUCERE ŞI ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR: https://www.drpciv.ro/news-and-media/statistica

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.