Crearea şi respectarea unui buget este crucială pentru un management financiar eficient. Elaborarea unui buget este imperativă dacă doriţi să vă gestionaţi finanţele personale. Atunci când creaţi un buget şi îl urmaţi în mod consecvent, vă veţi bucura de beneficii pe termen lung.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De la a face faţă cheltuielilor în mod confortabil până la a vă constitui economii, puteţi fi sigur că vă veţi asigura viitorul financiar, mai ales prin sfaturile oferite de experţii horacredit.ro.

Cu toate acestea, întocmirea bugetului nu este o plimbare în parc pentru majoritatea oamenilor. Poate fi o provocare pentru începătorii care nu ştiu de unde să înceapă. Să faci greşeli este ceva obişnuit şi îţi poate afecta planul financiar. Aceste greşeli de bugetare vă pot ruina progresul, ducând la frustrări şi anxietate. Iată câteva capcane comune pe care ar trebui să le evitaţi atunci când faceţi un buget.

Nu vă scrieţi bugetul

Prima greşeală pe care trebuie să o evitaţi este să nu vă scrieţi bugetul. Chiar dacă sunteţi un guru financiar, este important să vă scrieţi bugetul. Nu puteţi finaliza sarcina de bugetare în minte. În ciuda angajamentului dumneavoastră, s-ar putea să omiteţi unele cheltuieli sau să nu reuşiţi să vă urmăriţi bugetul. Astfel, este imperativ să vă documentaţi bugetul pentru a evita sărirea unor cheltuieli vitale. Poţi opta să foloseşti o aplicaţie online sau un jurnal personal pentru a-ţi crea bugetul. Având o imagine vizuală a planului tău te va ajuta să te ţii de el mai uşor.

Ghiceşte cifrele

Dacă vă creaţi bugetul ca începător, introducerea cifrelor corecte este o sarcină dificilă. S-ar putea să cunoaşteţi cifrele exacte pentru cheltuielile fixe, cum ar fi chiria şi utilităţile, dar planificarea pentru cheltuielile neesenţiale sau variabile poate fi dificilă. Astfel, aţi putea fi tentat să ghiciţi cifrele din buget, ceea ce reprezintă o greşeală imensă.

Estimarea anumitor costuri pe hârtie înainte de a începe să puneţi în aplicare bugetul vă poate deraia planul. Astfel, ar trebui să vă faceţi timp să vă revizuiţi extrasele de cont de la cardul de credit şi de la bancă pentru a vă verifica tranzacţiile efectuate în decurs de câteva luni. În cele din urmă, clasificaţi-vă cheltuielile şi elaboraţi un buget în jurul unor cifre exacte.

Nu ţineţi cont de cheltuieli

Atunci când stabiliţi un buget, trebuie să includeţi toate cheltuielile, oricât de mici ar fi. Dacă omiteţi unele cheltuieli, s-ar putea să ajungeţi la o responsabilitate zero pentru banii dumneavoastră. Aşa cum am menţionat mai sus, asiguraţi-vă că parcurgeţi cu atenţie istoricul tranzacţiilor pentru a scoate la iveală toate cheltuielile. Chiar şi costurile unice ar trebui să figureze în bugetul dvs., cum ar fi asigurarea auto sau cadourile. Astfel, este important să stabiliţi bani lichizi chiar şi pentru cheltuielile neregulate pentru a evita să vă scufundaţi în datorii. Printre aceste cheltuieli se numără reparaţiile casei, cumpărăturile de sărbători, plăţile de asigurare sau abonamentele anuale. Aşadar, nu omiteţi nicio cheltuială din buget în scopul responsabilizării.

Nu urmăriţi cheltuielile

O altă greşeală comună pe care ar trebui să o evitaţi este să nu vă urmăriţi obiceiurile de cheltuieli. Bugetarea unui buget se referă la stabilirea obiectivelor şi la îndeplinirea lor. Trebuie să stabiliţi obiective specifice pentru cheltuielile dvs. care să se alinieze cu veniturile dvs. şi să urmăriţi modul în care cheltuiţi banii în consecinţă. Astfel, dacă nu vă urmăriţi cheltuielile, s-ar putea să vă compromiteţi întregul buget.

Puteţi utiliza o aplicaţie de bugetare sau o foaie de calcul manuală pentru a vă monitoriza cheltuielile zilnic sau lunar. Indiferent de opţiunea de urmărire pe care o folosiţi, trebuie să rămâneţi consecvent pentru a vă atinge obiectivele financiare.

Stabilirea unui buget nerealist

Bugetarea vă ajută să vă atingeţi obiectivele pe termen lung. Cu toate acestea, trebuie să stabiliţi un buget realist care să vă menţină finanţele gestionabile. În schimb, un buget prea ambiţios poate fi frustrant, deoarece poate fi dificil să vă atingeţi obiectivele financiare. Astfel, trebuie să fiţi realist atunci când vine vorba de crearea unui buget. Asiguraţi-vă că bugetul dvs. se aliniază cu venitul dvs. total. Câţi bani intră şi câţi cheltuiţi? Bugetul dvs. trebuie să fie realist, reflectând cu acurateţe situaţia dvs. financiară. Nu vă simţiţi presat să copiaţi stilul de viaţă şi tehnicile de bugetare ale prietenului dvs. Bugetele variază de la o persoană la alta, deoarece nu este un plan unic pentru toţi. Astfel, creaţi un buget unic care să vă satisfacă nevoile, urmându-l în acelaşi timp în mod consecvent.

Nu construiţi un fond de urgenţă

Chiar dacă aveţi bune abilităţi de bugetare şi toate cheltuielile sunt ordonate, trebuie să vă construiţi şi un fond de urgenţă. Dacă nu aveţi suficiente economii pe care să vă bazaţi, s-ar putea să aveţi o criză neaşteptată care să vă afecteze întregul buget. Prin urmare, a nu economisi pentru un fond de urgenţă este o greşeală financiară care ar putea avea impact asupra obiectivelor tale financiare. Dacă nu reuşiţi să vă planificaţi pentru cheltuieli neprevăzute, s-ar putea să vă adânciţi în datorii, deoarece contractarea unui împrumut va fi o opţiune rezonabilă în acest moment.

Prin urmare, experţii financiari îi sfătuiesc pe oameni să economisească până la cel puţin şase luni din cheltuielile de trai. În cazul în care vă confruntaţi cu o urgenţă, cum ar fi boala, pierderea locului de muncă sau reparaţia casei, puteţi rezolva problema fără stres. Astfel, începeţi cu o sumă mică în fiecare lună şi puneţi deoparte o anumită sumă într-un cont de economii de urgenţă.

Nu reduceţi cheltuielile

Este o provocare pentru majoritatea oamenilor să îşi ajusteze veniturile pentru a acoperi cheltuielile suplimentare. Cel mai rezonabil lucru pe care îl puteţi face este să reduceţi cheltuielile variabile. Chiar dacă ar putea fi o provocare, este necesar dacă doriţi să vă atingeţi obiectivele bugetare. Astfel, găsiţi modalităţi de a reduce pentru a vă face bugetul să funcţioneze. De exemplu, puteţi pregăti mese gătite în casă pentru a reduce banii cheltuiţi pe mâncare sau puteţi identifica reduceri atunci când faceţi cumpărături. Ţineţi cont de faptul că cheltuielile fixe s-ar putea să nu se schimbe atât de mult, aşa că vizaţi cheltuielile neesenţiale.

Concluzie

Mulţi oameni fac greşeli atunci când îşi încep călătoria de elaborare a bugetului. Chiar şi pentru guru financiari, nu este atât de simplu pe cât pare. A avea un buget care să funcţioneze şi să se potrivească tuturor cheltuielilor necesită disciplină şi efort. Prin urmare, ţineţi cont de capcanele de mai sus privind bugetarea şi evitaţi-le dacă doriţi ca planurile dvs. financiare să aibă succes. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.