Într-o postare pe reţele sociale, senatoarea PNL de Iaşi compară PSD cu PCR şi spune că actualii guvernanţi vor să continue politica de naţionalizare a comuniştilor:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Acum 70 de ani, la 11 iunie 1948, comuniştii instalaţi confortabil în România, la fel ca şi PSD-iştii de azi, după ce au acaparat întreaga putere politică, au vrut mai mult, întreaga putere economică.Potrivit ideologiei marxist-leniniste, proprietatea privată trebuia să dispară şi a dispărut într-o dimineaţă de vineri neagră de 11 iunie 1948. A fost ziua când a încetat capitalismul în România şi a început dictatura proletariatului comunist. Comuniştii au pregătit în secret naţionalizarea, luând cu japca aproape 10.000 de mari unităţi economice, floarea industriei româneşti.

A urmat apoi exproprierea din martie 1949 a marilor moşieri, după aceeaşi reţetă, apoi comuniştii au prins curaj şi în perioada 1954-1979 au reuşit să anihilexe orice reflex al românilor cu privire la proprietatea privată.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

După 70 de ani, partidul aflat la guvernare în România, PSD, urmaş ideologic al fostului Partid Comunist Român, continuă să aibă aceeaşi obsesie pentru proprietatea privată a românilor: de data asta, banii acestora din conturile lor private de pensie suplimentară din Pilonul 2.

Miza nu e mică: 42 de miliarde de lei (valoarea actuală a contribuţiilor acumulate în Pilonul 2, inclusiv randamentul lor din 2007 până în prezent) plus contribuţiile viitoare ale românilor pentru acest fond.

De data aceasta guvernanţii au luat-o treptat, nu într-o singură noapte, dar tot în laboratoare de tristă amintire: 

- din contribuţia de 6% stabilită prin lege pentru fiecare român pentru acumulare în contul lui propriu, au luat de la 1 ianuarie 2018, un procent de 2,25% reducând astfel pensia suplimentară a unui angajat tânăr cu vârsta până în 35 de ani, cu 12%. 
- au spus că vor creşte cu cei 2,25% nivelul de trai al pensionarilor actuali: dar cum să ameliorezi situaţia critică a pensionarilor în viaţă, când cei 2,25% luaţi din pensia viitoare a tinerilor de azi acoperă de fapt gaura imensă a deficitului bugetar creat chiar de eminenţele lor fiscale?
- pasul 2 al strategiei PSD va pune pe butuci Pilonul 2 de Pensii, iar naţionalizarea fondului va însemna un dezastru pentru economia românească şi va îngropa definitiv aşteptările legitime ale contribuabililor de azi, de a beneficia la bătrâneţe de venituri decente.

E vremea să înţelegem realitatea şi timpul în care trăim: naţionalizarea în orice formă a proprietăţii private (clăriri, terenuri, conturi de pensie), fără o justă despăgubire, este un act ilegal, neconstituţional, un nou dictat comunist.”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.