Te gândeşti la o ieşire în natură şi vrei să te bucuri de o experienţă senzaţională? Trebuie să ştii că totul începe cu echiparea corespunzătoare şi atenţie către detalii. Poţi alege vestimentaţia potrivită în funcţie de sezon şi temperaturi, iar ca să îţi fie mai uşor să te pregăteşti, rândurile următoare ar putea să te ajute şi să te inspire atunci când eşti în pană de idei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cum să te pregăteşti corect pentru o drumeţie şi ce trebuie să iei cu tine?

  • Rucsac cu de toate

Dacă te pregăteşti de o drumeţie şi vrei ca totul să fie în regulă, ar trebui să ştii cum să faci rucsacul de călătorie. Un rând de haine de schimb, încărcătorul pentru telefon, bateria externă, lanterna, trusa de prim ajutor şi portofelul cu acte ar trebui să se regăsească în bagajul de drum, printre altele.

  • Mâncare şi apă

Evident că nu poţi pleca într-o drumeţie fără apă şi mâncare. Odată stabilit traseul, trebuie să te asiguri că ai şi ceva de mâncat atunci când faci un popas şi când împrejurimile nu oferă posibilitatea de a servi ceva cald la masă. Câteva sandvişuri şi sticle de apă ar trebui să fie suficiente pentru ziua ta petrecută în natură. Însă dacă mergi cu cortul şi vrei să îţi petreci noaptea sub clar de lună, meniul ar trebui să  fie mai bogat de atât.

  • Outfitul potrivit

Echipamentul de drumeţie nu se rezumă doar la un rucsac bine pregătit. Trebuie să te asiguri de asemenea că ai vestimentaţia potrivită, în funcţie de gradele din termometre şi locaţia unde vrei să te aventurezi. Poţi opta pentru o pereche de pantaloni de drumeţie pentru bărbaţi de pe Himalaya.ro şi vei descoperi o colecţie special dedicată celor care preferă ieşirile în aer liber şi drumeţiile în siguranţă. Dacă mergi la munte, trebuie să ştii că va fi nevoie de îmbrăcăminte mai groasă, chiar şi pe timp de vară. Serile la munte sunt mai reci, aşa că, asigură-te că ai totul necesar în acest sens şi că nu vei suferi de frig.

  • Bocanci de drumeţie

Drumeţiile sunt speciale şi necesită o atenţie maximă în pregătirea lor. Orice detaliu contează, din cap până-n picioare. Şi apropo de picioare, se recomandă o pereche de bocanci cu care să faci traseele deja stabilite în aventura ta. Îţi protejezi astfel picioarele şi nu rişti să faci entorse, aşa cum s-ar putea întâmpla în cazul în care ai purta pantofi sport.

  • Harta de drum

Dacă îţi place tehnologia înseamnă că eşti pregătit din acest punct de vedere, cu traseul deja pus pe telefon. Însă poţi opta şi pentru hărţile clasice, dacă îţi place stilul aventurier şi nu eşti tocmai prieten cu tehnologia. În orice caz, este bine să ai un plan de rezervă şi să te asiguri că nu vei avea probleme pe drum din acest punct de vedere.

Aşadar, acestea sunt câteva recomandări de pregătiri pentru drumeţii, dacă planifici o aventură de acest gen în perioada următoare. Asigură-te că eşti echipat corespunzător şi că porneşti la drum pe trasee cunoscute şi bine definite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.