Atunci când vorbim despre amenajarea camerei bebeluşului, cu toţii ne dorim doar ce este mai bun. Cu toate acestea, poate fi destul de complicat să alegi din multitudinea de opţiuni varianta perfectă pentru puiul tău, aşa că acest articol vine în întâmpinarea ta cu un mic ghid care să te ajute să îţi primeşti copilul aşa cum ai visat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată 7 lucruri de care să ţii cont în amenajarea camerei celui mic

Când vine vorba de amenajarea camerei unui nou-născut, confortul şi siguranţa sunt cele două priorităţi. Este important să ai în vedere că bebeluşii sunt foarte sensibili şi vulnerabili la mediul înconjurător, iar o cameră bine organizată şi sigură le poate oferi confort şi un mediu propice dezvoltării lor. Iată câteva sfaturi pentru a amenaja camera bebeluşului astfel încât să aibă parte de confort şi siguranţă:

Alege culori care să se potrivească

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Culorile au un impact puternic asupra stării de spirit a tuturor, însă în cazul bebeluşilor acestea pot influenţa nivelul de confort pe care îl experimentează. Culorile ideale pentru camera unui nou-născut sunt alb, bej sau tonurile pastelate. Aceste culori sunt relaxante şi îi calmează pe cei mici.

Alege mobilierul cu grijă

Un aspect esenţial al oricărei camere, şi în mod special al camerei copilului, îl reprezintă mobilierul. Mobilierul din camera bebeluşului trebuie să fie adaptat nevoilor acestuia şi să fie construit din materiale de cea mai bună calitate, cum este cel produs de Italbaby, care îmbină calitatea lemnului cu bunul gust italienesc, pentru piese frumoase şi rezistente. Această gamă de produse se găseşte în exclusivite pe Babymatters.ro în România, fiind renumită pentru standardele înalte la care se ridică. Un pat confortabil, o comodă pentru haine şi un scaun pentru alăptare sunt elemente esenţiale pentru camera celui mic.

Controlează lumina din încăpere

Cu toţii suntem deranjaţi de luminile intense şi bruşte, iar în cazul copiilor, disconfortul este mai mare decât ai putea crede. Instalează jaluzele şi perdele inteligente, care să permită accesul luminii naturale în cameră gradual, pentru a te asigura că bebeluşul are parte de un somn profund şi liniştitor, fără lumini deranjante.

Foloseşte materiale de calitate, pufoase şi confortabile

Alegerea lenjeriilor de pat, pernelor şi a altor textile din camera copilului trebuie să se facă cu mare grijă. Foloseşte materiale moi, confortabile şi sigure pentru a-i oferi acestuia un somn liniştit şi confortabil. Alege textile hipoalergenice, pentru un plus de confort.

Montează prizele la o înălţime adecvată

Una din problemele fundamentale ale proaspeţilor părinţi o reprezintă prizele. Pentru siguranţa celui mic, asigură-te că prizele şi alte dispozitive electrice din cameră trebuie să fie amplasate la o înălţime adecvată astfel încât să fie inaccesibile pentru acesta. Acest lucru poate preveni accidentele nedorite, iar micuţul poate explora în siguranţă împrejurimile.

Alege să investeşti într-un sistem de supraveghere performant

Când devii părinte, nimic nu e mai presus decât să-ţi ştii copilul în siguranţă, iar pentru asta, un sistem de monitorizare a bebeluşilor performant este aliatul tău de bază. În acest fel, poţi să afli dacă s-a trezit, doarme sau are nevoie de tine fără să stai tot timpul în camera lui, lucru necesar pentru dezvoltarea unei relaţii bazate pe autonomie, însă fără să sacrifici siguranţa.

Prin urmare, să amenajezi camera unui nou-născut nu este niciodată un lucru uşor, însă nici imposibil. De aceea este important să alegi pentru camera celui mic branduri cu reputaţie, astfel încât camera acestuia să ofere confort şi siguranţă pe termen lung. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.