Un mic dejun hrănitor merge de minune cu o băutură gustoasă, dulce, acrişoară sau puţin amară. Există o mulţime de variante de băuturi potrivite pentru micul dejun, unele dintre ele bogate în vitamine şi minerale, altele bogate în antioxidanţi sau cafeină. Majoritatea se pot prepara rapid, fără prea mari bătăi de cap, în doar câteva minute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Află de mai jos 5 idei de băuturi gustoase pentru micul dejun

Fresh de portocale

Sucul de portocale la micul dejun este una dintre cele mai populare alegeri, mai ales când vine vorba de băuturi dulci. Se prepară rapid, conţine zaharuri prezente în mod natural şi are un gust delicios. Merge de minune alături de preparate pe bază de ouă, budinci, terciuri de ovăz sau cereale cu lapte.

Smoothie verde

O altă băutură populară, smoothie-ul verde este bogat în fier, vitamina K şi vitamina C. Optează pentru fructe şi legume precum spanacul, castravetele, varza Kale, mărul verde sau avocado. Poţi completa reţetele de smoothie verde şi cu fructe sau legume de altă culoare, precum banana, portocala sau căpşunile.

Cafea cu lapte

Cafeaua este prima alegere pentru sute de milioane de oameni când vine vorba de băuturi ce se servesc la micul dejun. Consumată cu moderaţie, atunci când nu există contraindicaţii, ea poate avea efecte benefice asupra organismului, precum creşterea nivelului de energie şi susţinerea sănătăţii inimii.

Dacă îţi doreşti o reţetă rapidă de cafea, optează pentru un amestec din cafea şi lapte sau lapte vegetal. Alege un sortiment de la un brand de încredere, care să îţi ofere un gust bogat. Pe altex.ro găseşti cafea Lavazza la super preţuri, de la variante măcinate şi până la capsule.

Ca să prepari cafeaua cu lapte, tot ce trebuie să faci este să adaugi un strop de lapte în cana de cafea înainte de preparare sau după. Pentru o băutură mai cremoasa, spumează laptele înainte de a adăuga cafeaua.

Ceai verde

Ceaiul verde este bogat în antioxidanti şi conţine în acelaşi timp şi cafeină, însă mult mai puţină comparativ cu ceaiul negru sau cafeaua. Îl poţi servi la micul dejun dacă nu bei cafea, însă îţi doreşti o băutură care să îţi ofere energie şi stare de bine. Se prepară rapid şi se poate servi atât cald, cât şi rece, după preferinţe.

Dacă nu ai voie să consumi cafeină, înlocuieşte ceaiul verde cu alte sortimente, ce nu conţin acest ingredient. Un exemplu foarte bun îl reprezintă ceaiul Rooibos sau cel alb.

Smoothie cu fructe de pădure

Fructele de pădure se număra printre cele mai populare alegeri ale iubitorilor de fructe. Dacă îţi doreşti un smoothie dulce şi răcoritor, fructele de pădure sunt cea mai bună alegere. Optează pentru afine sau mure, pe care să le combini cu banane, iaurt grecesc, lapte sau lapte vegetal.

Dacă vrei să serveşti o băutură gustoasă la micul dejun, fără să petreci prea mult timp în bucătărie, foloseşte ideile de mai sus ca sursa de inspiraţie. Încearcă smoothie-urile cu fructe, sucul proaspăt de portocale, ceaiul verde sau ceaiul Rooibos.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.