Aproape 3.000 de persoane au participat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Slujba de Înviere oficiată de Înaltpreasfinţitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, în faţa Catedralei Arhiepiscopale ”Înălţarea Domnului” din Buzău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cuvântul pastoral rostit după oficierea slujbei de Înviere, IPS Ciprian a vorbit despre războaiele din Ucraina şi Israel, despre care a spus că sunt semne ale îndepărtrii oamenilor de Dumnezeu, care au drept consecinţă săvârşirea păcatului uciderii, păcat care nu poate fi justificat de nicio religie.

”Observăm, de la o zi la alta, că situaţia lumii în care trăim este tot mai îngrijorătoare, cu aspecte care, de multe ori, ne afectează viaţa cotidiană, inclusiv pe cea liturgică şi duhovnicească. De mai bine de doi ani de zile continuă să fie vărsat sânge nevinovat în războiul din Ucraina, conflict care este însoţit zilnic de escaladări declarative, transformate în ameninţări şi la adresa altor state. De asemenea, pacea fragilă cu care ne obişnuiserăm în Ţara Sfântă, în deceniile precedente, s-a transformat anul trecut – parcă peste noapte – într-o altă catastrofă umanitară, respectiv în alte incidente diplomatice la nivel mondial. Noi, creştinii, ştim că înmulţirea războaielor, a veştilor despre războaie, a atentatelor teroriste – care aduc după ele moarte năprasnică şi durere de nedescris în rândul familiilor celor implicaţi, indiferent de tabăra combatanţilor – sunt semne ale îndepărtării oamenilor de Dumnezeu, având drept consecinţă săvârşirea păcatului uciderii, care nu poate fi justificat de nicio ideologie sau filosofie, cu atât mai puţin de vreo religie”, a spus IPS Ciprian Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În încheiere, el i-a îndemnat pe buzoieni să nu se teamă de moarte în aceste vremuri tulburi, ci să îşi întărească credinţa în Dumnezeu.

”Meditând la cele de mai sus, vă îndemn, iubiţi credincioşi, să nu permiteţi ca frica de moarte să vă copleşească mintea şi sufletul, în aceste vremuri tulburi, dominate de confuzie şi nesiguranţă, ci mai curând să vă întăriţi în credinţa că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici cele de acum, nici cele ce vor fi, nici puterile, nici înălţimea, nici adâncul şi nicio altă făptură nu vor putea să ne despartă pe noi de dragostea lui Dumnezeu, cea întru Iisus Hristos, Domnul nostru”, a arătat IPS Ciprian.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.