Ekaterina Dunţova, o politiciană rusă independentă angajată în favoarea "păcii", şi-a depus miercuri candidatura pentru alegerile prezidenţiale din martie 2024, în care Vladimir Putin va câştiga cu siguranţă din nou, conform AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dar acesta este doar primul pas: candidata trebuie acum să strângă cel puţin 300.000 de semnături de susţinere, ceea ce nu va fi deloc puţin lucru. O optimistă, Ekaterina Dunţova, în vârstă de 40 de ani, a declarat că a existat "întotdeauna o şansă de 50-50".

Cu toate acestea, realegerea preşedintelui Vladimir Putin pentru un al cincilea mandat este o formalitate, nicio formă de opoziţie nefiind tolerată.

Aproape toate figurile importante, cum ar fi militantul anticorupţie Alexei Navalnîi, au fost aruncate în închisoare sau forţate să plece în exil. Ekaterina Dunţova a fost convocată de biroul procurorului după ce şi-a anunţat intenţia de a candida la alegeri.

În mesajul său pe reţelele de socializare, ea a afirmat că Rusia "se îndepărtează de drepturi şi libertăţi, de dragoste şi pace, de un viitor frumos", la aproape doi ani de la începutul asaltului rusesc asupra Ucrainei.

Întrebată miercuri despre temerile sale pentru siguranţa sa şi a familiei şi prietenilor săi, ea a recunoscut că există "îngrijorări", dar a reiterat că ceea ce face este "legal".

"Nu ne opunem la nimic, suntem în favoarea păcii şi a proceselor democratice", a adăugat ea.

Fosta jurnalistă şi deputată locală a considerat că "oamenii doresc o alternativă şi să recâştige încrederea în procesul electoral". La sfârşitul lunii noiembrie, ea a declarat că a strâns deja "mai mult de 10.000" din cele 300.000 de semnături necesare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.