Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, referindu-se la votul la referendumul pe justiţie, că o decizie va fi luată la nivelul partidului, precizând că pentru ea acum nu este important referendumul,importante fiind alegerile europarlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Această hotărâre o vom lua tot în comitetul executiv naţional. Suntem membri de partid, sunt preşedinte executiv şi cred că este importamt ca o hotărâre să o luăm împreună cu toate colegele şi toţi colegii. Pentru mine important acum nu este referendumul, pentru mine importante sunt alegerile europarlamentare, este important să avem un scor cât mai bun la alegerile europarlamentare pentru a trimite câţi mai mulţi europarlamentari în Parlamentul European, mai ales că ştiu cât de important este să ai europarlamentari care să fie implicaţi şi să apere România", a declarat dăncilă, întrebtaă în legătură cu votul la referndumul pe Justiţie convocat de preşedintele Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut, într-un interviu pentru Adevărul, că va merge la referendumul pe Justiţie declanşat de preşedintele Klaus Iohannis, deşi mai mulţi lideri PSD au anunţat că boicotează. 

Ea a spus că, în opinia sa, referendumul nu are sorţi de izbândă.


„Şi să vă spun de ce. M-am uitat astăzi la întrebări. Eu vă spun că într-un sat, într-o comună, nu se înţelege efectiv ce se vrea prin a doua întrebare. Este greu ca omul să fie interesat de ceea ce scrie acolo. Deci mi se pare că până şi întrebarea este neinspirată”, a precizat Dăncilă.
Viorica Dăncilă a spus că vrea să meargă la vot la referendum, dar dacă va exista o decizie de boicot la nivelul partidului o va respecta.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în 25 aprilie decretul referitor la întrebările pentru referendum. 

Cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU cu privire la următoarele întrebări:

1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”
2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

Data referendumului este 26 mai 2019, în ziua desfăşurării alegerilor pentru Parlamentul European.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.