WeDoctor, un startup din China evaluat la 6 miliarde de dolari, vrea să devină echivalentul Amazon pentru sectorul sănătăţii, oferind servicii medicale online, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Susţinută de Tencent Holdings, WeDoctor se alătură unui număr tot mai mare de giganţi ai tehnologiei care speră să revoluţioneze un sector care pare inaccesibil mediului online.

WeDoctor se concentrează pe obţinerea de câştiguri din eliminarea blocajelor existente pe piaţa asistenţei medicale din China, care ar putea atinge 8.000 de miliarde de yuani (1.200 de miliarde de dolari) până în 2020.

Fondată în 2010 de specialistul în inteligenţă artificială Jerry Liao Jieyuan, ambiţia WeDoctor este de a deveni echivalentul Amazon pentru asistenţa medicală.

Compania  s-a transformat dintr-un startup de programări la medici într-o reţea evaluată la 5,5 miliarde de dolari care oferă consultaţii medicale online, precrieri de medicamente şi clinici medicale tradiţionale. Compania se foloseşte de inteligenţa artificială pentru a analiza date şi a depista afecţiuni precum cancerul cervical.

WeDoctor vinde şi un dispozitiv speaker pentru locuinţă, de 600 de dolari, asemănător dispozitivului Eco al Amazon, care se poate conecta la dispozitivele purtabile pentru fitness şi se comportă ca o linie directă către medici.

Pentru a-şi finanţa operaţiunile, WeDoctor mizează pe efectuarea unei oferte publice iniţiale, cel mai devreme în 2019.

”Inteligenţa artidicială nu va înlocui medicii, dar devine un instrument important pentru medici şi contribuie la eficienţa şi acurateţea lor. Prin internet şi inteligenţa artificială, serviciile chineze de asistenţă medicală se vor îmbunătăţi semnificativ în următorii 10 ani”, a declarat Liao, care este co-fondator al companiei specializate în recunoaşterea vocii iFlytek.

Dacă modelul WeDoctor se va dezvolta, va reduce costurile suportate de pacieni din cauza birocraţiei şi a timpului de aşteptare la clinicile de stat.

Afacerea este susţinută de libertatea de a colecta şi utiliza datele pacienţilor la un nivel care nu are echivalent în restul lumii, în special că autorităţile de reglementare sunt tot mai îngrijorate de influenţa giganţilor tehnologici. China nu a adoptat încă legi pentru protejarea informaţiilor personale, dar creează profiluri de sănătate pentru 1,3 miliarde de cetăţeni.

Acest fapt permite WeDoctor şi unor companii ca Good Doctor, parte de grupului Poing An Insurance, să pătrundă în domenii inaccesibile concurenţilor străini.

În Marea Britanie, Deepmind, divizie a Google, a fost criticată de autorităţile de reglementare pentru că a accesat în mod nepotrivit datele spitalelor. În Statele Unite, companiile trebuie să navigheze într-o reţea de reglementări cre protejează viaţa privată a pacienţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.