Serviciul de comunicare Telegram lansează o funcţie care le va permite utilizatorilor să stocheze securizat şi folosească documentele de identitate reale pentru accesarea serviciilor digitale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anumite servicii digitale, precum cele de ebanking sau pariuri online, prevăd obligativitatea utilizatorului de a-şi dovedi identitatea prin furnizarea unei copii a unui act de identitate.

Pentru a face acel lucru, utilizatorul este, de obicei, nevoit să apeleze la camera foto a telefonului pentru a face o poză actului de identitate şi să o încarce apoi manual pe site-ul sau în aplicaţia serviciului respectiv.

Telegram, care este poate cea mai recomandată alternativă la WhatsApp la ora actuală, lansează Telegram Passport, serviciu care vrea să simplifice acest proces atât pentru utilizator, cât şi pentru companii.

Telegram Passport va stoca în mod securizat pe serverele proprii copiile actelor de identitate ale utilizatorilor, acte care vor putea fi folosite automat pentru autentificarea în cadrul serviciilor care necesită verificarea identităţii în acest fel.

Aşa cum Facebook sau Google pot fi folosite pentru logarea pe alte site-uri, Telegram Passport facilitează autentificarea folosind documentele de identitate reale cu un singur click.

Utilizatorii vor putea folosi noul serviciu pentru orice act de identitate, fie că este vorba de carte de identitate, paşaport sau permis de conducere.

Cei de la Telegram spun că serviciul Passport beneficiază de un dublu sistem de securitate.

Pe de o parte, utilizatorul poate cripta fişierele pe baza unei parole pentru a împiedica accesul neautorizat.

Pe de altă parte, transferul dintre serverele Telegram şi serviciile care cer actul de identitate este criptat atât la trimiterea, cât şi la primirea datelor.

Telegram Passport este gratuit atât pentru utilizatori, cât şi pentru dezvoltatorii de aplicaţii, care sunt încurajaţi să-l implementeze în aplicaţiile propriilor servicii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.