Compania israeliană Together Pharma va înfiinţa o nouă firmă, în colaborare cu Premier Dead Sea, pentru comercializarea de produse cosmetice bazate pe canabis şi minerale din Marea Moartă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Produsele vor fi bazate pe Cannabidiol (CBD), o componentă a plantei canabis care este inclusă în unele produse pentru îngrijirea sănătăţii.

Together Pharma consideră că piaţa Cannabidiol valorează sute de milioane de dolari.

“CBD are o varietate de proprietăţi care sunt benefice în tratarea mai multor boli datorită proprietăţilor antiinflamatorii, antibacteriene, antioxidante şi antiîmbătrânire, iar piaţa sa este aşteptată să crească cu 700% până în anul 2020”, potrivit companiei israeliene.

Compania mixtă va fi înfiinţată în Europa, urmând ca Together Pharma să deţină o participaţie de 51% la aceasta, iar Premier 49%.

Together  va oferi 2 milioane de euro, sub formă de împrumut, pentru construcţia noii fabrici a companiei mixte.

Investitorii au fost atraşi în ultima perioadă de acţiunile care au legătură cu canabisul pentru că multe ţări analizează legalizarea marijuanei cel puţin în scop medicinal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.