Calico, divizie a grupului Alphabet, şi grupul farmaceutic AbbVie investesc 1 miliard de dolari în tratamente pentru afecţiuni asociate cu îmbătrânirea, au anunţat recent cele două companii, potrivit CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Divizia Alphabet s-a asociat pentru prima oară cu AbbVie în 2014, pentru a combate afecţiuni asociate îmbătrânirii, între care cancer şi boli degenerative. Noua investiţie va urca finanţarea totală alocată acestor proiecte la 2,5 miliarde de dolari.

Îmbătrânirea este un domeniu atractiv în spaţiul biotehnologiei, companiile căutând modalităţi de atenuare a problemelor care apar odată cu vârsta.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA nu consideră bătrâneţea o boală, aşa că unele companii se concentrează pe boli asociate cu bătrâneţea, în loc să se ocupe direct de aceasta.

AbbVie şi Calico au creat împreună peste 24 de programe destinate afecţiunilor oncologice şi neuroştiinţelor.

Potrivit acordului, Calico este responsabilă de cercetarea şi dezvoltarea în fază iniţială, până în 2022, urmând să asigure şi studiile clinice de fază a doua, până în 2027. Ulterior, AbbVie va avea opţiunea de a efectua dezvoltarea ulterioară a produselor şi va contribui la comercializarea acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.