WTA a emis joi un comunicat de presă ca răspuns la acuzaţii făcute sâmbătă, 8 iulie, de către Nikita Vlasov, antrenorul jucătoarei ucrainene de tenis Lesia Tsurenko.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După atacul lui Nikita Vlasov din L’Equipe, în care antrenorul de tenis îi critica vehement pe WTA, dar şi pe preşedintele acestui  for, Steve Simon, pentru poziţionarea lor faţă de războiul din Ucraina, declarând că „WTA discriminează ucrainenii”, forul internaţional al tenisului profesionist feminin nu a reacţionat până astăzi, când a răspuns printr-un comunicat de presă remis cotidianului L’Equipe: „WTA şi Steve Simon au condamnat în mod constant şi fără echivoc acest război fără sens. Pe lângă „Tennis Plays for Peace”, care a strâns peste 3,5 milioane de dolari până în prezent, WTA continuă să lucreze în mai multe moduri pentru a ajuta jucătorii ucraineni. Aceasta include sprijin pentru jucători, în special prin specialiştii noştri în sănătate mentală, dar şi ajutor financiar. Continuăm să ţinem legătura cu sportivii noştri de origine ucraineană şi facem tot ce putem pentru a-i ajuta cu mijloacele pe care le avem la dispoziţie” scrie în comunicatul WTA.

Nikita Vlasov, împotriva cărui WTA a deschis o anchetă, a declarat sâmbăta trecută că „ Simon ştie numele jucătorilor ruşi şi belaruşi care susţin invazia Ucrainei. Are nume! WTA a fost adesea rugată să clarifice poziţia acestor jucători. Împărţim vestiarul cu oameni care doresc moartea familiilor noastre, dispariţia poporului nostru. Ştiţi zicala: Peştele de la cap se împute. Simon este un tip super drăguţ, dar nu este făcut să conducă o astfel de afacere. Este catastrofal [...] Vreau să demonstrez că Simon mi-a agresat psihic jucătorul. Nu mai poate fi şeful WTA. A făcut prea mult rău ucrainenilor”, a declarat atunci Nikita Vlasov, antrenorul Lesiei Tsurenko.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.