Liga Engleză de Fotbal (EFL) a anunţat vineri că i-a retras opt puncte pentru sezonul viitor echipei engleze Wigan, recent retrogradată din Premiership în League One.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cauza principală care a dus la luarea acestei decizii este faptul că oficialii grupării Wigan nu au depus în cont fondurile necesare pentru acoperirea salariilor. Data limită pentru această acţiune a fost 24 mai, Este pentru a doua oară în acest sezon când EFL sancţionează clubul luându-I puncte pentru sezonul următor, în timp ce Wigan a ajuns pentru a cincea oară în sezonul 2022-2023 să nu reuşească să-şi plătească la timp jucătorii.

Se aşteaptă ca Wigan să facă apel la decizia luată de EFL. Clubul a retrogradat în acest sezon din Premiership (al doilea eşalon fotbalistic al Angliei) în League One (liga a treia).

Tot vineri, preşedintele clubului Wigan, Talal Al Hammad, a recunoscut că plăţile întârziate sunt „inacceptabile” şi a dezvăluit un plan pentru viitor, bazat pe pregătirea tinerilor jucători. „Bugetul de salarii pentru sezonul viitor a fost aprobat. Va fi cu peste 65% mai mic decât în ​​acest sezon, ceea ce îl face un buget mult mai viabil din punctul de vedere al proprietarilor”, a conchis Talal Al Hammad.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.