Naţionala de volei feminin a României a învins miercuri, la Alexandria, reprezentativa Ungariei, scor 3-0, în ultimul meci din grupa C şi s-a calificat în semifinalele Golden League.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scorul pe seturi a fost 25-20, 25-21, 25-13.

Anterior, la Alexandria, tricolorele au jucat tur-retur cu Ucraina, cu un bilanţ de o victorie şi o înfrângere (3-2 şi 1-3) şi au învins Ungaria în deplasare, cu 3-2.  

Cu trei victorii şi o înfrângere, tricolorele câştigă grupa şi se califică în semifinalele competiţiei, programate în 16 iunie. Finala Golden League va avea loc în 19 iunie.

Nouă echipe sunt angrenate în competiţie, în trei grupe, iar prima clasată în fiecare, plus echipa de pe locul 2 cu cea mai bună linie de clasament se vor califica în semifinale.

Iniţial a fost programat un sistem cu Turneu Final Four, în organizarea Ucrainei, dar situaţia războiului din ţara vecină a dus la schimbarea formatului, cu semifinale şi finală într-o singură manşă.

Câştigătoarea Golden League va fi recompensată cu 125.000 euro, potrivit CEV.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.