Naţionala de volei feminin a României a învins, luni reprezentativa Bosniei şi Herţegovina, scor 3-2, la Torino, în penultima partidă din grupa B a Campionatului European. Tricolorele s-au calificat în optimile de finală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scorul pe seturi a fost 12-25, 26-24, 25-21, 21-25, 15-11, în faţa echipei condusă de antrenorul campioanei Volei Alba Blaj, sârbul Stevan Ljubicic.

Tot luni se mai joacă partida dintre Croaţia şi Elveţia.

România a deschis Campionatul European în compania Italiei, deţinătoarea trofeului, în Arena di Verona, cu o înfrângere, scor 0-3, dar apoi a obţinut primul succes, scor 3-1 cu Croaţia. A venit eşecul cu Elveţia, 2-3, urmat de victoria cu  Bosnia şi Herţegovina, astfel că după patru partide are 6 puncte şi urcă pe locul 3, fiind calificată în optimi.

Tricolorele vor juca ultimul meci marţi, de la ora 19.00, cu Bulgaria.

Italia, liderul neînvins al grupei B (3 partide, 9 puncte) şi-a asigurat calificarea în optimi încă de sâmbătă.  

Potrivit FR Volei, obiectivul naţionalei este calificarea în optimile de finală, adică o clasare pe unul din primele patru locuri în grupa B.

Campionatul European din 2023 (15 august – 3 septembrie) se dispută în patru ţări - Belgia, Italia, Germania şi Estonia, cu 24 de echipe la start. Primele patru clasate în fiecare din cele şase grupe se califică în optimile de finală.

Meciurile din optimile de finală vor avea loc în 27 august, cele din sferturi în 29 august, pentru ca semifinalele şi finalele pentru medalii să se dispute în 1, respectiv 3 septembrie, la Bruxelles. Primele trei clasate vor obţine şi calificarea la Campionatul Mondial din 2025.

Campionatul European din 2023 a ajuns la cea de-a 33-a ediţie. Titlul continental este deţinut de Italia, după finala din 2021 cu Serbia, scor 3-1. La ediţia anterioară, o grupă a fost găzduită şi de România, în BT Arena. România s-a clasat pe locul 23, din 24 de echipe participante.

România bifează a 27-a apariţie la turneul final al CE, iar de-a lungul participărilor a obţinut o singură medalie – bronz, în 1963.

 


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.